Arsenal tilbake på tredjeplass

MÅL: Tyske Per Mertesacker stod for kampens eneste nettkjenning. Foto: Facundo Arrizabalaga.

Per Mertesackers hodestøt ga Arsenal 1-0 borte mot Fulham i lørdagens London-derby. Seieren sendte «Gunners» tilbake på tredjeplass.

Gjestene hadde presset på seg med visshet om at ingenting annet enn tre poeng ville være godt nok i kampen om mesterligaspill. Som ventet styrte Arsenal banespillet, men fikk det også enklere med én mann mer på banen i nesten 80 minutter.

Steve Sidwell var tilbake for Fulham etter karantene for rødt kort, men lørdag tok det ikke mer enn 12 minutter før han igjen måtte tusle av banen. En susende takling på Mikel Arteta med synlige knotter ga dommeren intet valg.

To minutter før pause kom kampenes eneste mål. Theo Walcott slo et frispark inn i feltet som Laurent Koscielny nikket videre til Mertesacker. Den tyske stopperen stupte fram og headet inn 1-0.

Det var en fortjent ledelse, men Arsenal klarte aldri å lukke kampen. Fulham var farlig frampå flere ganger i annen omgang, men Arsène Wengers menn holdt unna. I det 90. minutt fikk også Arsenal-spiss Olivier Giroud rødt kort for en takling på Stanislav Manolev.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens John Arne Riise måtte se oppgjøret fra benken.

Seieren gjør at Arsenal står med 63 poeng og besitter tredjeplassen som gir direkte plass i mesterligaen neste sesong. Chelsea på fjerdeplass følger to poeng bak og har to kamper mindre spilt enn «Gunners».

Ny seier for Di Canio

Paolo Di Canio styrte Sunderland til en ny, viktig seier da formsterke Everton ble slått 1-0 hjemme på Stadium of Light. Italieneren har dermed ledet «Black Cats» til to seirer på tre forsøk siden han ankom klubben. Stéphane Sessegnon scoret målet rett før pause.

Sunderland klatret opp til 14.-plass og er seks poeng unna nedrykksplass. Både Stoke og Norwich tok hver sin etterlengtede seier lørdag. Førstnevnte slo bunnlaget Queens Park Rangers 2-0 borte, mens Norwich sikret 2-1 hjemme mot jumboen Reading. Alexander Tettey spilte de ti siste minuttene for Norwich.

Finalist i trøbbel

Wigan er klar for FA-cupfinale, men har den siste uken gått på to strake serietap. Lørdag ble det 0-2 borte mot West Ham etter mål av Matthew Jarvis og Kevin Nolan. En sterk sluttspurt har reddet Wigan flere ganger de siste årene, og det blir også nødvendig de siste rundene. Laget er tre poeng unna sikker plass.

Yoan Gouffran ga Newcastle en tidlig ledelse mot West Bromwich, men vertene slo tilbake ved Billy Jones til 1-1 i annen omgang. Newcastle kan fortsatt ikke føle seg trygg i kampen mot nedrykk og har kun et forsprang på seks poeng ned til Wigan.

Swansea og Southampton spilte 0-0. Begge lag er trygt plassert midt på tabellen og hadde lite å spille for.