Meny

Bråket rundt fotballrettighetene:

- Fotballens eget ansvar

TV-FOTBALL: Det stormer rundt seeretallene forbundet med norsk fotball. Godset direktør Erik Espesth mener at fotballen kan skylde seg selv - det var deres egen forhandlingspartner som inngikk avtalen. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godset-direktør mener klubbene kan skylde seg selv for at tv-avtalen er som den er.

Det har de siste dagene stormet rundt norsk fotball og de lave seertallene, men nå ber direktør i Strømsgodset, Erik Espeseth, fotballfolket gå videre.

Han mener at så lenge klubbene har valgt en forhandlingspart, så må klubbene stå til ansvar for det de har gjort.

- Det blir feil å snakke om dette i ettertid. Og det blir umulig å snakke med 32 klubber i hver sak.

- Det er derfor vi har valgt en sentral forhandlingspart som NTF, sier Espeseth til VG torsdag.

Uenige om forankring

Godset-direktør Erik Espeseth mener klubben kan skylde seg selv etter den inngåtte tv-avtalen med C More. (Foto: Scanpix)Godset-direktør Erik Espeseth mener klubben kan skylde seg selv etter den inngåtte tv-avtalen med C More. (Foto: Scanpix)

Bakgrunn for bråket er at fotballfolket flykter fra tv-skjermene etter at Fotball Media solgte rettighetene til betalingskanalen C More.

Fotball Media er eid av både Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball (klubbenes interesseorganisasjon) og var selskapet som fremforhandlet dagens eksisterende avtale med C More.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av NRK hevder 13 av 16 eliteserieklubber at de ikke visste om tv-avtalene da den var på trappene. Flere av dem ble informert i ettertid.

Norges Fotballforbund (NFF) hevder disse opplysningene er i strid med forsikringen de fikk da de gikk med på avtalen.

Fotballpresident Yngve Hallèn sier han er overrasket over tallene til NRK.

– Jeg blir overrasket hvis det stemmer, for da føler jeg at det ikke var en god forankring, sier fotballpresidenten.

- Ble underrettet etter avtalesignering

LSKs styreleder Per Mathisen fikk i sin tid inntrykk av at NFF følte de hadde hele toppfotballen i ryggen da de gikk med på avtalen.

– I ettertid har jeg forstått at Norges Fotballforbund følte at hele toppfotballen sto bak, men det var ikke slik at vi hadde sagt ja. Vi ble underrettet da avtalen var forhandlet ferdig, sier styreleder i Lillestrøm Per Mathisen til NRK.

Torsdag og kom også Norsk Toppfotball på banen for å forklare beslutningen rundt slaget av betal-TV.

– Klubbene hadde diskutert strategien rundt salget av ny medieavtale. Det å redusere antall kampdager og kutte ut mandag var godt forankret blant klubbene og supporterne. Dette ville også medføre en kamp mindre på fri-TV, forklarer Niels Røine, administrerende i Norsk Toppfotball i en pressemelding.

Røine mener det for tidlig å trekke noen konklusjoner om at avtalen har ført til færre seere.

– Det er altfor tidlig å trekke konklusjonene, men total eksponering og aktivisering av klubbens sponsorarter handler om mye mer enn antall seere på fri-TV. Det er viktig å huske av avtalen varer i fire år, sier Røine blant annet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus