United må vente

VANT: City tok med seg tre poeng i siste liten mot Wigan. Foto: Jon Super.

Manchester United lå under to ganger i 2-2-kampen borte mot West Ham onsdag og må belage seg på å vente litt på gullfeiringen.

Tittelforsvarer Manchester City slo Wigan 1-0 i en forsmak på FA-cupfinalen i mai. Carlos Tevez ble matchvinner sju minutter før slutt, og dermed tok City innpå byrivalen med to poeng. Nå kan Uniteds gullfest tidligst arrangeres kommende mandag.

I så fall må City tape for Tottenham søndag og United slå Aston Villa mandag. City vil gjøre sitt beste for å utsette festen igjen, men håpet om å spolere den helt er nok ute.

Antonio Valencia og Robin van Persie (fra offsideposisjon) utlignet hver sin gang, begge etter forarbeid av Shinji Kagawa, da United unngikk tap i Øst-London. Forspranget til City er på 13 poeng, og United trenger bare seks poeng på sine fem siste kamper for å bli mester.

Det forutsetter at City vinner alle sine seks siste kamper.

– Vi måtte stå imot mye, vi lå under to ganger, men vi kom tilbake. Vi spilte som mestere i kveld, sa United-manager Alex Ferguson.

– Vi liker ikke å tape, og det viste vi i dag.

Utlignet

West Ham tok ledelsen da Ricardo Vaz Te nikket i mål etter et drøyt kvarter, men Valencia utlignet før pause med sitt første mål for sesongen.

Mohamed Diame sendte hjemmelaget i ny ledelse med et flott skudd i det 56. minutt, og en stund så det ut som United var på vei mot sitt femte serietap for sesongen.

Van Persie, som nylig gjorde slutt på en uvant lang måltørke, ville det annerledes. I det 77. minutt omsatte han en retur i kampens siste mål, etter at Kagawas skudd traff begge stolpene. Det var nederlenderens 21. seriemål for sesongen, og han er bare ett bak seriens mestscorende Luis Suárez.

Manchester City måtte slite for å beseire Wigan, men Tevez traff til slutt.

– Jeg er ikke frustrert. Vi spilte for tre dager siden, og Wigan er et godt lag, sa City-manager Roberto Mancini.

– Vi tok innpå United, og vi ville vært enda nærmere om de ikke hadde fått et offsidemål i dag.

Seieren sørget for at finalemotstanderen på Wembley 11. mai fortsatt er under nedrykksstreken. Wigan er tre poeng fra trygg plass, riktig nok med en kamp mindre spilt enn sine tre nærmeste rivaler.

Chelsea-seier

Chelsea tok en sterk 3-0-seier i naboduellen mot Fulham og inntok den viktige tredjeplassen som gir garantert mesterligaspill. Laget er ett poeng foran Arsenal, som tirsdag avga poeng mot Everton, og med en kamp mindre spilt.

John Arne Riise hadde en stor sjanse for Fulham på stillingen 0-0 etter en snau halvtime, men han skjøt for dårlig. Rett etter ga David Luiz gjestene ledelsen med et flott skudd, og hjemmelaget greide aldri å komme tilbake.

John Terry doblet ledelsen med et hodestøt rett før pause, og samme mann fastsatte resultatet på et hjørnespark midt i annen omgang. Chelsea spilte sin sjuende kamp på 19 dager, men virket ikke slitne.

– Det var viktig å vinne, og viktig å holde buret rent og score tre mål. Det var et derby også, så det var mye å glede seg over, sa Chelsea-manager Rafael Benítez.

Det ble ingen stor kveld for Riise og Brede Hangeland. Riise ble byttet ut på stillingen 0-2.