Meny

Uavgjort i kampen om Champions League-plassen

INTENST: Kampen mellom Arsenal og Everton var sterkt preget av raske pasninger og mange dueller. Foto: Kirsty Wigglesworth

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Arsenal og Everton hadde sjansene, men ingen av lagene maktet å omsette dem.

Verken Arsenal eller Everton hadde grunn til å juble etter poengdelingen på Emirates tirsdag kveld. I kampen om neste års mesterligaplasser skuslet begge lag bort verdifulle poeng. 

Kampen bølget hele tiden frem og tilbake og tonen ble satt etter allerede seks minutters spill.

Evertons Phil Jagielka sendte en stikker til Steven Pienaar, men alene med Arsenals målvakt Szczesny sendte sørafrikananeren kula over mål. Kampen var videre sterkt preget av høy intensitet, men svakt pasningsspill.

I det 34. minutt ble Walcott obstruert av Gibson på vei inn i sekstenmeteren. Everton-spilleren hadde allerede gult fra før, men dommer Swarbrick nøyet seg med tilsnakk til spilleren, en avgjørelse nærmere 60.000 tilskuere på tribunene mente var feig. Forseelsen fortjente gult, men fordi Gibson kun sekunder tidligere hadde havnet i dommerens bok, slapp han unna.

Fem minutter senere dro Evertons Ross Barkley seg løs og sendte en gjennombruddspasning til Anichebe. Kraftspissen fikk akkurat avsluttet via Mertesacker, men. keeperen fikk til slutt kontroll på ballen.

Rett før pause var det Arsenals tur til å skape en farlighet. Aaron Ramsey slo et hardt innlegg inn i Everton-boksen som Giroud såvidt fikk en tå på. Men ballen gikk til side for Howard i Everton-buret. En gigantisk mulighet franskmannen burde omsatt i tellende resultat.

Andre omgang startet med at Arsenal presset høyt, men de store sjansene uteble. Etter 55 minutter ble Pienaar felt i farlig posisjon, men ellers så livsfarlige Leighton Baines banket ballen rett i muren.

I det 65. minutt driblet Barkley seg fri rett utenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk noen ørsmå centimetre til siden for høyre kryss.

Så kom kampens desidert største sjanse.

Santi Cazorla kontre lynhurtig over halve banen, sendte innbytter Oxlade-Chamberlain gjennom som igjen serverte Giroud på blank goal. Men på mirakuløst vis klarte Evertons Coleman å rense unna cirka 20 centimeter fra mållinjen..

Mot slutten presset Arsenal på, men Everton holdt unna.

Etter kampen ligger Arsenal på tredjeplass med 60 poeng. Chelsea har 58, men to kamper mindre spilt. Deretter følger Tottenham med 58 og en kamp mindre, mens Everton har 56 poeng med samme antallet kamper som Arsenal.

Manchester United leder ligaen med et forsprang på 15 poeng til byrival City. Alex Fergusons mannskap kan ta et langt skritt videre mot en sikker ligatittel onsdag dersom det blir seier over West Ham.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus