Meny

Vil utestenge bråkmakere på livstid

STENGE UTE FANS: Newcastle som tapte mot Sunderland i helgen, vil utestenge fans involvert i bråk etter kampen, på livstid. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle jakter de skyldige etter bråket som oppstod etter tapet mot Sunderland.

I kjølvannet av søndagens 0-3-tap for Sunderland gikk en rekke Newcastle-supporters nærmest amok. Politiet arresterte 29 personer som en følge av bråket - nå skal klubben finne de skyldige og ansvarlige for at urolighetene oppstod.

- Vi er flaue og forferdet over oppførselen til et mindretall av såkalte fans som i går kveld var involvert i forstyrrelser og uorden i Newcastle sentrum etter kampen, uttaler klubben på egne sider sent mandag kveld.

Nå vil klubben straffe de ansvarlige på hardest mulige måte og de har jobbet tett med Northumbria-politiet for å finne de skyldige.

- Klubben vil reagere på sterkest mulig måte mot de som var er involvert og vil pålegge utestengelse på livstid for alle som blir funnet skyldig. Disse personene har ingen plass i Newcastle United og bringer bare skam over klubben og dets ellers store skare av lovlydige og ordentlige fans, skriver klubben videre.

Opptøyene i Newcastle kom bare et døgn etter at Millwall-fansen ødela Wigans semifinalefest på Wembley. Wigan tok seg til sin første finale i FA-cupen samtidig som Millwall-fansen slåss seg imellom inne på Wembley. Minst 14 supportere ble pågrepet for slåssing, ulovlig våpenhold, narkobruk, svartebørssalg og angrep på polititjenestemenn.

– Jeg er skuffet og sjokkert, sier sportsminister Hugh Robertson til BBC.

Han avviser at helgens opptøyer i engelsk fotball er starten på hooligansmarerittet som rammet balløya på 1970- og 1980-tallet. Britiske myndigheter har lovet å slå hardt ned på voldsbruken.

Les også: Millwall-fansen ødela Wigan-festen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus