Meny

Gytkjær sen matchvinner for FKH

Eirik Vespestad Mæland (t.v.) og Daniel Josè Bamberg under eliteseriekampen i fotball mellom Hønefoss og Haugesund på AKA arena søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund-innbytter Christian Gytkjær lurte inn 1-0 og ble matchvinner fem minutter før slutt borte mot Hønefoss i eliteserien fotball søndag.
Hønefoss – Haugesund 0-1 (0-0)

2247 tilskuere

Mål: 0-1 Christian Gytkjær (85)

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Lagene:

Hønefoss (4-4-2): Steve Clark – Arnor Sveinn Adalsteinsson, Aleksander Solli, Kristjan Örn Sigurdsson, Alexander Groven (Erik Midtgarden fra 86.) – Tor Øyvind Hovda (Alexander Mathisen fra 85.), Mikkel Vendelbo, Helge Haugen, Kevin Larsen – Riku Riski, Kenneth Di Vita Jensen (Kevin Bosse fra 61.).

Haugesund (4-4-2): Per Morten Kristiansen – Henrik Kildentoft, Vegard Skjerve, Umaru Bangura, David Myrestam – Daniel Bamberg (Kristoffer Haraldseid fra 77.), Eirik V. Mæland (Trygve Nygaard fra 90.), Ugonna Anyora, Michael Haukås – Alexander Søderlund, Henrik K. Johansen (Christian Gytkjær fra 70.).

Den danske angrepsspilleren fikk en tå på en meget god pasning fra Vegard Skjerve og satte ballen i lengste hjørne. Det var Gytkjærs første mål for FKH siden han forlot Sandnes Ulf etter forrige sesong.

Seieren var Haugesunds første i årets eliteserie. Før søndagens oppgjør sto rogalendingene med ett poeng. Det var også lagets første bortetriumf siden 25. mai i fjor.

Les også: Berisha sikret Viking-seier

– Vi gjennomførte en god kamp. Før pause lå vi tett og kompakt, men vi måtte være tålmodige. Kampen gikk etter planen, men vi vant mest på grunn av god laginnsats. Gytkjær kommer til å score flere mål for oss, sa FKH-trener Jostein Grindheim til C More.

– Skuffende

Hønefoss jaktet hardt for utligningen i sluttminuttene, men klarte ikke å overliste en god FKH-keeper Per Morten Kristiansen. Hjemmelaget hadde grunn til å føle seg snytt etter kampen.

Riku Riski kunne gitt vertene ledelsen 20 minutter før slutt, men den finske spissen klarte ikke å få en tå på innlegget fra Alexander Groven. I stedet trillet ballen gjennom hele feltet.

VIDEO: Se høydepunkter fra kampen her

– Det ble en litt «første-målet-vinner»-kamp. Vi klarte ikke å utnytte de sjansene vi fikk godt nok. Vi dominerte kampen og hadde et spillemessig overtak. Skuffende at vi ikke scoret, men sånn er fotball, sa Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

God redning

Før pause holdt Hønefoss mest på ballen, men kom ikke til mange sjanser mot et noe baktungt Haugesund-lag før pause. Den første store muligheten fikk Kenneth Di Vita Jensen i det 34. minutt da han på bakerste stolpe headet Grovens innlegg kontant mot mål. Kun en god redning fra Kristiansen hindret vertene i å gjøre 1-0.

Les også: Sterk borteseier av Sandnes Ulf

Haugesund kom seg mot slutten av første omgang, men slet med å servere spissduoen Alexander Søderlund og Henrik Kjelsrud Johansen gode baller på topp. Sistnevnte kom til to brukbare sjanser tidlig i annen omgang.

Etter fire kamper står Hønefoss med tre poeng og den ene seieren laget fikk mot buskerudrival Strømsgodset i forrige hjemmekamp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus