Meny

Rått parti fra første slag

Livredd Mia St. John glad hun ikke ble skadet i kampen mot Cecilia Brækhus i Fredrikshavn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mia St. John var hun glad hun hadde sluppet uskadd fra kampen mot Cecilia Brækhus.

Den norske verdensmesteren brukte to og en halv runde på å stoppe bokselegenden St. John. Da gikk det inn en serie knallharde treffere som gjorde at dommeren stoppet den ujevne kampen.

– Jeg så at lyset definitivt ble slukket i øynene hennes i den andre runden, men hun tok noen sugende kroppsslag og var tøff. Likevel hadde jeg nok ventet at hun skulle by på litt mer motstand, sa Cecilia Brækhus til NTB.

Hun gjorde kål på sin motstander dobbelt så fort som trener i Sauerland-laget hennes hadde forventet.

Les: Bramowski tror Brækhus trenger minst sju-åtte runder mot «Playboy-Mia»

Brækhus tok sin letteste seier som profesjonell. Aldri har hun gått en så kort kamp.

– Denne kampen tok jeg for å sende et kraftig signal til Holly Holm. Det mener jeg at jeg fikk gjort. Dere kan tenke dere at Holm måtte bruke alle de ti rundene på å slå Mia St. John, mens jeg feide St. John så å si uten motstand, sa Brækhus.

Slik gikk kampen minutt for minutt

Var livredd for skader

– Dette var fryktelig tøft, faktisk mye tøffere enn jeg hadde trodd. Hun er både tyngre og yngre enn meg, og så slår hun knallhardt. Jeg visste allerede fra første runde at dette ville bli for mye for meg, så taktikken min var å holde meg unna så godt jeg kunne. Jeg måtte bare gjør alt som sto i min makt for å unngå skader, og heldigvis klarte jeg det, sa St. John til NTB.

Hun innrømmet at hun var livredd.

– Jeg hadde ikke lyst til å ta sjansen på å risikere noe som helst, og jeg visste med en gang at det ikke kom til å bli så mange runder, fortalte St. John.

Den amerikanske jenta sa til Brækhus etter kampen at hun var overrasket over slagstyrken til den norske verdensmesteren.

– Mia St. John fortalte meg at jeg slår betraktelig hardere enn Holly Holm, og jeg blir jo både sterkere og bedre hele tiden, sa Brækhus.

– Hvem mener du er den beste, Brækhus eller Holm?

– Jeg har møtt begge og gikk tiden ut med Holly Holm. Det jeg vil si er at begge er fantastiske boksere, men Brækhus slår hardere. Jeg vil til og med si at hun slår mye hardere, sa St. John.

Les også: Tror ikke Holly Holm tør møte Brækhus

22. seier av 22

– Nå skal det bli veldig spennende å se hvilken respons jeg kommer til å få fra Holly Holm og folkene rundt henne. Fortsatt er det henne jeg helst vil møte, og jeg mener nok at Holly Holm bør forte seg med å gå i ringen med meg, for jeg kommer til å bli sterkere og bedre, og det vil hun få merke, dersom hun venter for lenge med å møte meg, sa en selvsikker Brækhus.

Hun er allerede i gang med å planlegge nye kamper, og sa til NTB at hun gjerne vil ha ytterligere tre kamper til i løpet av 2013.

– Holly Holm er en av flere jeg gjerne vil møte. Det er flere gode boksere både i klassene over meg og under. Svenske Fridal Wallberg kan bli en aktuell motstander, men det kan også Leila McCarter og Kristina Hammer også være, sa Brækhus.

Kampen i Frederikshavn lørdag kveld var hennes 22. Alle er vunnet og mesterbeltene er tryggere enn noensinne.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus