Fire strake tap for Molde

Titteholder Molde gikk lørdag for årets første seier, men ble slått 1-2 på hjemmegress av et effektivt og kompakt Sogndal-lag.

Molde – Sogndal 1-2

9419 tilskuere

Mål: 0-1 Ricardo Santos (17), 0-2 Magnus Stamnestrø (86), 1-2 Etzaz Hussein (90).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Joshua Gatt, Lauri Dalle Valle, Molde, Malick Mane, Ruben Holsæter, Per Egil Flo, Sogndal.

Lagene:

Molde (4-4-2): Ole Söderberg – Martin Linnes, Kristoffer P. Vatshaug (Even Hovland fra 12.), Magnar Ødegaard, Knut Olav Rindarøy – Joshua Gatt, Daniel Berg Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Moström (Etzaz Hussein fra 78.) – Lauri Dalle Valle (Zlatko Tripic fra 75.), Daniel Chima Chukwu.

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Taijo Teniste, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Per Egil Flo – Malick Mane, Rune Bolseth (Magnus Stamnestrø fra 85.), Sidy Sagna, Ruben Holsæter (Espen Næss Lund fra 90.) – Ulrik Flo, Ricardo Santos (Azar Karadas fra 87.).

Med null poeng på fire kamper innrømmet Ole Gunnar Solskjær at man kan glemme snakk om et nytt seriegull. I fjor ble det 12 ettmålsseirer på veien mot tittelen. 2013 er startet med fire strake ettmålstap.

Molde-manageren mente det var typisk for lagets situasjon at det var nettopp Stamnestrø som satte inn 2-0-målet fem minutter før slutt mot «lagkameratene». Likeså var keeperjobben til Ole Söderberg, som glapp ballen mellom beina og i mål.

- Det er litt typisk for oss nå. Den skal ikke gå inn, men i den posisjonen vi er i nå, er det sånt som skjer, sa Solskjær til C More.

Han vil fortsatt ikke vil snakke om noen krise i Molde-leiren.

- At det er krise vil jeg ikke være med på. Vi har fått oss en realitetssjekk, både jeg, spillerne og klubben.

Skadetrøbbel

Mot et defensivt, kompakt og effektivt Sogndal ble det en tøff hjemmekamp. Problemene startet da Kristoffer Paulsen Vatshaug ble skadd etter 11 minutter. Inn kom tidligere Sogndal-midtstopper Even Hovland, som er tilbake etter langtidsskade. Han er den åttende forsvarsspilleren Solskjær har brukt i årets fire kamper.

Hovland gjorde en god kamp, men fikk en lei start da han tapte duellen med Ricardo Santos i eget felt etter 16 minutter. Brasilianeren klinket til og sendte ballen via Söderberg til 1-0.

Sogningene la seg bakpå etter scoringen, særlig i annen omgang. De forsvarte seg godt, vant mange hodedueller og hadde en god sisteskanse i Erik Dahlin.

– Vi visste at vi hadde det i oss, og vi hadde lagt 0-4-tapet for Rosenborg bak oss. I dag lyktes vi godt i forsvarsspillet, og det første målet var viktig for oss, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Keepertabbe

Utover i annenomgangen ventet mange på en utligning etter hvert som Molde spilte seg stadig nærmere Sogndal-målet. Blant andre var Hovland nær fra en corner i det 80. minuttet.

Så kom hendelsen som punkterte kampen. Etter å ha vært på banen i ett minutt fikk Stamnestrø ballen fra Malick Mane og avsluttet. Ballen gikk rett på Söderberg, men svensken klønet det til.

Dermed ble Etzaz Hussains redusering på overtid av det ubetydelige slaget. Solskjær & co. har litt å ta tak i før neste helgs bortekamp mot Odd.

– Det er klart at det (fire tap) forandrer målsettingen i serien, men vi har mye å se fram mot. Vi har mesterligaen, og snart er det cup. Vi har ikke lyst til å bli dårligere i serien enn i fjor, men vi kan ikke tape så mange av de 26 kampene som er igjen, sa Molde-manageren.