Meny

Kronprinsen fikk kjørt seg under Ridderrennet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den blinde langrennsløperen Helge Flo synes det gikk litt sakte med kronprins Haakon som ledsager under Ridderrennet på Beitostølen lørdag.

De kongelige storkoste seg i sola på Ridderrennet lørdag formiddag. Både kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise stilte opp som ledsagere.

Flo (46) er tidligere toppløper i langrenn og fortsatt en aktiv skiløper. Han hadde med seg kronprinsen i 20-kilometersløypa, og de to kom i mål på 1 time og 17 minutter.

Mens kronprinsen ga uttrykk for at han var litt sliten, syntes Flo at det hadde gått i riktig så bedagelig tempo. Etter å ha krysset mållinjen, kunne han slå fast at hadde fått gått seg en tur, men at han vanligvis bruker 20 minutter kortere tid på strekningen.

Les også: Kronprinsparet viktig for verden

Trente sammen på forhånd

Kronprinsen på sin side var mest fornøyd med at de ikke hadde falt under skituren.

Det var ikke første gang kronprinsen og Flo var ute på tur sammen. Flo kunne avsløre at de to har trent sammen i forkant av Ridderrennet i skiløypene rundt Oslo.

Ridderrennet holdes hvert år i slutten av mars på Beitostølen i Oppland og feirer 50 år i år. Det ble startet av den blinde plateartisten og helsesportsentusiasten Erling Stordahl for utøvere med syns- eller bevegelseshemming eller annet handikap. Prinsesse Märtha Louise er beskytter for rennet.

Det var stort oppmøte da de kongelige kastet glans over 50-årsjubileet lørdag. Kronprinsparet hadde også med seg barna. Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus bidro med å dele ut medaljer til alle deltakerne.

Les også: Kronprinsfamilien i toppform etter fylkestur

Gikk 5 km

De voksne heiet entusiastisk på alle deltakerne, men var selv også med i skiløypene.

Kronprinsesse Mette-Marit ledsaget Cathrine Nøttingnes fra Bergen i 5-kilometersløypa. Svaksynte Nøttingnes (38) har tidligere deltatt i paralympics i sykling og var med i fakkelstafetten før OL på Lillehammer.

Prinsesse Märtha Louise ledsaget Kjetil Korbu Nilsen fra Kongsberg. Den 41 år gamle langrennspiggeren er tidligere spiller på kjelkehockeylandslaget.

– Jeg tenkte: Oj, dette blir hardt, sa prinsessen etterpå.

Hun la til at det ikke har blitt særlig mye skigåing i det siste, siden hun bor i London, men at hun fikk trent litt i påsken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus