Kvartfinale i mesterligaen, Juventus-Bayern MünchenFull kontroll for Bayern

SPIKEREN I KISTA: Claudio Pizarros mål doblet ledelsen til Bayern helt på tampen. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Bayern München hadde full kontroll da Juventus ble sendt ut av mesterligaen med 2-0-seier på bortebane onsdag.

Dagen etter at Real Madrid havnet i trøbbel da laget skulle forsvare 3-0-ledelse i returkampen i Tyrkia, viste Bayern hvordan det skal gjøres. Laget hadde «bare» 2-0 å gå på fra sin hjemmekamp, men unnet knapt Juventus en sjanse før Mario Mandzukic punkterte spenningen midt i annen omgang.

Claudio Pizarro fastsatte resultatet på overtid etter flott forarbeid av Bastian Schweinsteiger. Dermed ble det overlegen 4-0-seier sammenlagt.

Juventus hadde lovet Bayern hard kamp om semifinalebilletten, og laget gikk offensivt til verks foran sine egne fans, men det ble ikke mer av det enn noen halvsjanser ved Mirko Vucinic og Andrea Pirlo.

Bayern koblet snart grepet, og Juventus hadde problemer både med å erobre ballen og skape noe trykk foran Manuel Neuers mål.

Fortjent

Utover i annen omgang var det gjestene som kom stadig nærmere scoring. Arjen Robben traff utsiden av stolpen i det 57. minutt, og sju minutter senere scoret Mandzukic etter et frispark.

Javi Martínez nådde innlegget og tvang Gianluigi Buffon til en god redning, men Manzukic var nådeløs på returen. Scoringen betydde at Juventus måtte score fire ganger for å gå videre, og alle skjønte at det ikke ville gå.

I stedet var det Thomas Müller som rett etter burde doblet ledelsen, men han skjøt over fra god posisjon.

Til sist lyktes Pizarro etter at Schweinsteiger dro av to motspillere.

Eneste nedtur for Bayern onsdag var at Mandzukic pådro seg et (feilaktig) gult kort som setter ham utenfor første semifinalekamp, og at Daniel Van Buyten måtte ut i første omgang med skade.

Tysk og spansk

Bayern München har allerede sikret seriegullet i Tyskland og er i semifinale både i den tyske cupen og i mesterligaen.

I mesterligaen jager laget sammen med Borussia Dortmund den første tyske triumfen siden nettopp Bayern vant for 12 år siden. Avslutningen av turneringen blir en duell mellom tysk og spansk fotball, der Barcelona og Real Madrid forsvarer sistnevntes ære.

Fredagens trekning avgjør om det blir tysk-spanske dueller allerede i semifinalene, eller om det må vente til finalen på Wembley i mai. (©NTB)