Meny

Kvartfinale i mesterligaen, Barcelona-PSG

Kongen av Barcelona

ØYEBLIKKET: Pedro ble spilt fram av David Villa og sendte hjemmelaget videre. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni minutter brukte Lionel Messi før han sendte den forløsende pasningen som endte med Pedro-scoring og ga Barcelona 1-1 mot Paris Saint-Germain i mesterligaen.

Scoringen i det 71. minutt ga 3-3 sammenlagt og avansement til semifinalen på bortemålsregelen. Barcelona tok seg til sin sjette semifinale på rad i mesterligaen.

Les også: Full kontroll for Bayern

Messi satt på benken fra start etter sine skadeproblemer, men etter at PSG tok ledelsen tok det ikke lang tid før argentineren kom inn på banen. Han fintet bort to PSG-spillere før han sendte den geniale pasningen med venstrebeinet inn i feltet til David Villa. Villa fant på sin side en bedre plassert Pedro, og scoringen var sikret.

Annerledes

Det kunne ha endt annerledes, for det var PSG som var nærmest scoring før pause. Banens beste, Zlatan Ibrahimovic, var hjernen bak det aller meste PSG foretok seg. Selv om det var Barcelona som ikke uventet hadde ballen mest, var det PSG som hadde de beste mulighetene.

Les også: Abidals comeback er et mirakel

Fem minutter etter pausen tok PSG ledelsen, og det var fortjent.

I en feiende flott kontring var det Zlatan som var den sedvanlige regissøren og som slo den avgjørende pasningen som åpnet opp hele forsvaret til Barcelona. Javier «EL Flaco» Pastore var mottakeren av ballen, og det dyreste kjøpet i fransk fotballs historie feilet ikke da han raidet inn fra venstrekanten. Barcelona-keeper Victor Valdés fikk ikke avverget.

Det gjorde han hver gang før pause.

Målkongen

Messi var sterkt savnet helt til han ble satt inn, både som avslutter og oppspillspunkt. I det 63. minutt kom han inn på banen, og ni minutter senere var det gjort. Barcelona fikk den scoringen de trengte.

Barcelona var stor favoritt etter 2-2-resultatet på utebane, men det tok tid før laget lyktes på eget gress. Men katalanerne klarte det igjen. Barcelona er et lag som ikke er lett å slå.

I den andre kvartfinalen som ble spilt onsdag vant Bayern München 2-0 borte mot Juventus etter scoringer av Mario Mandzukic og Claudio Pizarro i 2. omgang. Dermed gikk tyskerne videre med 4-0 sammenlagt.

Bayern München seiler opp som den kanskje største favoritten til å vinne årets mesterliga. (©NTB)

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus