Meny

Kvartfinale i mesterligaen, Barcelona-PSG, 20:45

– Dette er et mirakel

POPULÆRT: Eric Abidal har vært i Barcelona siden 2007, men har sjelden opplevd like emosjonelle øyeblikk. Foto: Albert Gea (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld kan Eric Abidal spille kvartfinale i mesterligaen mot PSG. – Det er ikke til å tro, sier legen hans.

FØLG BARCA-PSG DIREKTE HER

Lance Armstrong, Christian Berge, Mario Lemieux og Eric Abidal.

Hva har de til felles? Alle er eller var idrettsutøvere som fikk diagnostisert kreft, overvant sykdommen og siden gjorde comeback på høyt internasjonalt nivå.

Sistnevnte måtte gjennom en levertransplantasjon for over et år siden og gjorde en etterlengtet opptreden på Camp Nou sist søndag da han fikk 15 minutter mot Mallorca.

Franskmannen har også tidligere blitt operert for svulst på leveren, noe som gjør 33-åringens comeback noe langt utenom det vanlige.

Flere nyheter fra spansk fotball finner du her

Saken fortsetter under bildetKOMPIS: Eric Abidal er populær både blant fansen og spillerne. Her med Thiago Alcántara. Foto: Quique Garcia (Topshots/AFP Photo)KOMPIS: Eric Abidal er populær både blant fansen og spillerne. Her med Thiago Alcántara. Foto: Quique Garcia (Topshots/AFP Photo)

Den synes også mannen som opererte den tidligere Lyon-spilleren. Ifølge Juan Carlos García-Valdecasas er det ingen som har gjort noe lignende.

– Mitt mål var at han skulle kunne leve et normalt liv og dele det med familien sin. Men etter dette kan vi si at det er et mirakel, et ekstraordinær tilfelle, for det fins ingen eksempler på noen som har gjort det samme før ham, sier legen til radiostasjonen RAC1.

Grensesprengeren Abidal

Abidal ble mottatt med stående applaus og lykkeønskninger fra supporterene da han gjorde sin inntreden i 5-0-seieren mot Mallorca. Etter kreftdiagnosen han fikk stilt i mars 2011 var han tilbake på banen igjen mindre enn to måneder senere.

Les også: Málaga raser etter CL-exit

Så eksepsjonelt er Abidals tilfelle, mener doktoren, at legemiddelindustrien nå bør sette seg nye mål.

– De fleste av pasientene kan leve et normalt liv, så mange som 90 prosent har i tillegg en veldig høy livskvalitet, men det er ikke normalt det Abidal har gjort. Denne industrien sprenger stadig nye grenser, og Abidal har nå gitt oss et nytt mål å sikte mot.

– Bør ikke behandles annerledes

Målet Barcelona sikter mot i kveld er avansement til semifinalene i mesterligaen.

Katalanerne har et solid utgangspunkt etter 2-2 i Paris, men mangler flere forsvarsspillere til returkampen mot Ibrahimovic, Lavezzi et al.

Les også: Zlatan: - Jeg er ingen «bad boy»

Javier Mascherano ble skadet på Parc des Princes og sitter nå på sidelinjen sammen med Carles Puyol og Adriano. I skrivende stund ser det mest sannsynlig ut til at det blir enten Alex Song, Sergio Busquets eller unge Marc Bartra som kommer til å still opp ved siden av Gerald Piqué i midtforsvaret, men en frisk Abidal er også et alternativ.

Det skal i alle fall ikke stå på helsen.

Jeg har ikke snakket med han, men Abidal kan godt spille mot PSG. Han er en Barcelona-spiller og er tatt ut i troppen. Han vil vere med og han vil spille, så derfor bør han ikke behandles annerledes enn de andre spillerne, mener García-Valdecasas.

Flere fotballnyheter finner du her

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus