Meny

Skal minnes Hillsborough-ofre - men ikke Thatcher

SAMMEN: Dette får du se mer av når Reading tar imot Liverpool 16:00 førstkommende lørdag. Foto: Nigel Roddis (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reading og Liverpool holder ett minutts stillhet før avspark lørdag. Markeringen er til minne for ofrene i Hillsborough-tragedien og ikke for avdøde Margaret Thatcher.

15. april 1989 omkom 96 mennesker i tribuneulykken på Hillsborough stadion i Sheffield. Det skjedde under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

– Ettersom kampen spilles to dager før 24-årsdagen for tragedien begynte planleggingen i forrige uke av en passende hyllest til de 96 supporterne som mistet livet, heter det i en uttalelse fra Reading.

Tidligere statsminister Margaret Thatcher døde mandag denne uken, 87 år gammel. Engelske fotballklubber får selv avgjøre om de vil minnes den avdøde politikeren med ett minutts stillhet. Selv om Reading ikke minnes Thatcher, mener klubbens styreleder at hun fortjener en hyllest av landets fotballfans.

Les også: Zlatan: - Jer er ingen «bad boy»

– Margaret Thatcher var en verdensleder som gjorde svært mye for dette landet. Så mye at hun fortjener ett minutts stillhet. Jeg kan forstå at noen ikke vil bry seg om det, men jeg synes hun var så stor at hun fortjener hele nasjonens respekt, sier John Madejski.

Wigan-eier Dave Whelan har åpnet for at spillerne kan bære sørgebånd. Både han og Madejski har bidratt med pengegaver til De konservative, som var partiet til Thatcher.

Flere fotballnyheter finner du her

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus