Borussia Dortmund med himmelsk spurt

Dortmund kunne slippe jubelen løs på overtid. Foto: Scanpix.

Borussia Dortmund sto for et fantastisk overtidscomeback i mesterligaen tirsdag. Det ble 3-2-seier over Malaga etter to hjemmemål i tilleggstiden.

Malaga hadde tatt ut sammenlagtseieren i kvartfinalen like før slutt. Dortmund nektet å gi seg. Felipe Santana kriget inn seiersmålet. Bare et halvt minutt før hadde Marco Reus utlignet.

Borussia Dortmund har vunnet alle sine fem hjemmekamper i turneringen denne sesongen. Klubben er også eneste lag uten tap etter ti kamper. I Malaga ble det 0-0.

Offside

Malaga snek seg til 1-2-målet ved portugiseren Eliseu. Det så en stund ut til å avgjøre alt. Scoringen skulle vært annullert for offside, men linjemannen vinket ikke.

Malaga gikk i ledelsen første gang etter 25 minutter ved Joaquín. Bundesliga-toppscorer Robert Lewandowski utlignet kort før pause.

Den scoringen kom etter et praktangrep fra hjemmelaget. Det inneholdt mange kombinasjoner, et fikst hælspark og en iskald avslutning. Verten viste tysk monstermoral og snudde alt på vel et halvt minutt.

Tøft

Økonomiske problemer, en rik forretningsmann som vil selge klubben og straff fra UEFA er bakteppet for Malaga om dagen.

De siste dagene har heller ikke vært enkle. Lørdag ble det 2-4-tap i serien. Lagets trener Manuel Pellegrini mistet sin far for få dager siden og hastet hjem til Chile og begravelse. Han rakk tirsdagskampen med noen få timer.

Men nedturen bare fortsatte etter et fotballdrama av den store dimensjonen.

Onsdag kan Bayern München bli Tysklands andre lag i semifinale. Med 2-0 i ryggen fra hjemmekampen reiser de til Torino og møter Juventus. Semifinalene går 23./24. april og 30. april/1. mai.