Meny

Xavi: – Vi er favoritter tross skader

Xavi og Barcelona er klare for returoppgjør mot PSG på Camp Nou. Foto: Scanpix / Kenzo Tribouillard

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelonas midtbaneelegant Xavi bekymrer seg ikke over fraværet av Javier Mascherano og et mulig fravær av Lionel Messi foran onsdagens kvartfinaleretur i mesterligaen.

Argentineren Mascherano blir ute fra fire til seks uker. Fortsatt spekuleres det i om frelseren Messi blir spilleklar. Superspissen skadet seg i borteoppgjøret mot Paris St. Germain, og han kunne ikke spille da Barcelona møtte Mallorca i helgen.

Da vant Barcelona 5-0 etter tre mål av Cesc Fàbregas og to av Alexis Sánchez.

Men kjellerlaget Mallorca er noe annet enn PSG med Zlatan Ibrahimovic på laget.

Xavi mener at to bortemål og fordelen av hjemmebanen Camp Nou uansett bør være nok til avansement.

– Vi har igjen 90 minutter på eget gress og spiller foran våre egne fans. De viste seg fram fra sin aller beste side da vi snudde det hele i den siste mesterligarunden mot Milan, sa Xavi.

Skader i fleng

Xavi er ikke bekymret for skadene, men han er naturlig nok klar over dem. Og ifølge ham selv minst like mye klar over Mascheranos problemer som Messis.

– Mascherano blir borte en stund, og så får vi se hvordan det går med Messi. Men altså: Vi har med oss et godt borteresultat, og vi er favoritter, sa Xavi.

Messi rørte på seg både søndag og mandag, og det er ennå ikke helt sikkert at han går glipp av kampen.

Det gjør derimot et par sentrale forsvarsspillere til. Adriano er også skadet, og Carles Puyol er også usikker. I tillegg er Eric Abidal akkurat tilbake fra en levertransplantasjon.

Pique

Det store spørsmålet er hvem som blir makker til midtstopper Gerard Piqué. Marc Barta spilte sist helg og kan få fornyet tillit. Det er også en mulighet for å trekke ned Alexandre Song fra midtbanen.

Hos PSG er ikke skadesituasjonen like prekær. Thiago Silva og Thiago Motta er begge usikre, men reiste til Barcelona som en del av troppen. Trolig spiller i hvert fall Silva, selv om han sto over kampen i helga.

I den andre kvartfinalekampen i onsdagens mesterliga møtes Juventus og Bayern München. Tyskerne vant 2-0 på hjemmebane og ligger godt an til avansement før bortemøtet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus