Manchester United-Manchester City, mandag, 21:00

- Dette er ikke den «riktige» tabellen

DUELLEN: Med tap på Old Trafford må Roberto Mancini (f.v.) og Manchester City begynne å se bak seg på tabellen. Foto: AP Photo/Clint Hughes
DUELLEN: Med tap på Old Trafford må Roberto Mancini (f.v.) og Manchester City begynne å se bak seg på tabellen. Foto: AP Photo/Clint Hughes

Manchester City er helt avhengt i gullkampen, men manager Roberto Mancini mener tabellen lyver før Manchester-derbyet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skiller hele 15 poeng mellom byrivalene før oppgjøret på Old Trafford. Forrige sesong vant City tilsvarende kamp 6-1.

– Å vinne 6-1 igjen er umulig. Det er noe som skjer én gang på 100 år, men vi fortjener ikke å ligge 15 poeng bak United. De fortjener å ligge på toppen. Likevel er ikke dette den «riktige» tabellen. Vårt mål er redusere gapet på de siste åtte kampene, sier Mancini.

Cupredning?

Han sikter mot å holde annenplassen på tabellen, men Tottenham, Arsenal og Chelsea vil prøve seg bakfra.

United har 18 ligakamper uten tap. 16 av disse er vunnet, og det siste nederlaget kom mot Norwich i november.

City sikret gullet etter et fullendt drama på siste spilledag i fjor. Denne gangen er spenningen blåst bort i god tid før 38. serieomgang.

Les også: Mancini: - Nå må vi bruke mer penger

City kan redde sesongen ved å vinne FA-cupen. Der venter i første omgang Chelsea i semifinalen.

Saken fortsetter under bildetSENDTE UNITED UT: Demba Ba ble matchvinner mot Manchester United i FA-Cupens kvartfinale. Skal Manchester City ta seg til Wembley, må Chelsea bli slått i semifinalen. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON SENDTE UNITED UT: Demba Ba ble matchvinner mot Manchester United i FA-Cupens kvartfinale. Skal Manchester City ta seg til Wembley, må Chelsea bli slått i semifinalen. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON

Kan ta rekord

United-manager Alex Ferguson vil ikke si noe om hvorfor City har skuffet så stort denne sesongen.

– Jeg kan ikke svare på det. Vi har tenkt på oss selv. Konsentrasjonen før hver kamp har vært god. Det skal spillerne ha ros for, sier Ferguson.

Les også: Ferguson: - Jeg liker Di Canio

I 2000 ledet han United til Premier League-historiens klareste ligatittel. Da skilte det 18 poeng ned til toerlaget Arsenal.United har en fair sjanse til å forbedre den rekorden.

Klubben er utslått av mesterligaen og kan konsentrere seg mye om den hjemlige serien.

– Jeg regner med en veldig intens atmosfære under kampen. Det er den eneste som spilles mandag og vil bli vist over hele verden, sier Ferguson.

Derbyet er det 165. mellom de to klubbene.

Flere fotballnyheter finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus