Her er United-stjernen best i Premier League

SUKSESS: Manchester Uniteds dominans denne sesongen slår godt ut på Tom Cleverleys seiersprosent. Foto: Clint Hughes (AP Photo)
SUKSESS: Manchester Uniteds dominans denne sesongen slår godt ut på Tom Cleverleys seiersprosent. Foto: Clint Hughes (AP Photo)

Ingen spillere har vunnet en større andel av kampene de har spilt i den engelske eliteserien enn Tom Cleverley. Noen sinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tall fra Opta er Tom Cleverley den spilleren i Premier League som har den høyeste seiersprosenten siden ligaens fødsel i 1992.

Les også: Fantommål utsatte Uniteds seiersfest

Av alle spillerne som har spilt minst 20 seriekamper siden den tid er det ingen som kan måle seg med Manchester Uniteds midtbanespiller.

Les også: Taper med rasta - uslåelig med afro

23-åringen har vunnet hele 87 prosent av kampene han har spilt for «de røde djevlene».

Med det er han foran en hel horde med toppspillere som har tjent til livets opphold på det øverste nivået i engelsk fotball.

Se oversikten over hvem som vant mest for hver klubb her

Agüero, Robben, Morientes og Edu

Manchester United kan så godt som avgjøre serien når de tar imot nabo og evig rival Manchester City på Old Trafford mandag.

Følg lørdagens Premier League-runder her

De regjerende mestrene har hatt en skuffende sesong etter de fleste målestokker, men det er likevel en av klubbens nåværende spillere som har den høyeste seiersprosenten i City.

Sergio Agüero har vært på det seirende laget i 71 prosent av kampene han har spilt for Roberto Mancinis lag.

En som har en enda bedre statistikk enn den lille argentineren, er en nederlender som nå befinner seg i Bayern München.

Saken fortsetter under bildetKORTVARIG: Fernando Morientes sin Liverpool-karriere varte bare 16 måneder. Likevel rakk han å vinne både FA-Cupen og Super Cupen før han forlot klubben til fordel for Valencia. Foto: Paul Ellis (AP Photo)KORTVARIG: Fernando Morientes sin Liverpool-karriere varte bare 16 måneder. Likevel rakk han å vinne både FA-Cupen og Super Cupen før han forlot klubben til fordel for Valencia. Foto: Paul Ellis (AP Photo)

Arjen Robben vant 82 prosent av ligakampene han spilte i sin tid i Chelsea - noe som ikke bør komme som noen stor overraskelse i og med at José Mourinho ledet laget til flere triumfer mens Robben var der.

Mer overraskende er det kanskje å se at Fernando Morientes topper statistikken i Liverpool. Spanjolen ble aldri den helt store suksessen på Merseyside, men laget vant likefullt 66 prosent av kampene han spilte.

For Arsenal er det ikke Thierry Henry, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp eller Robert Pirès som kan skilte med flest seirer på antal kamper. Den æren går til den brasilianske midtbanespilleren Edu som vant 70 prosent av kampene han spilte for Arsène Wengers mannskap første halvdelen av forrige tiår.

Les også: Serie A-stjerne var 12 år eldre enn han sa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus