Eliteserien, 3.runde, Lillestrøm-VikingBjørdal helten i sterk Viking-seier

ØYEBLIKKET: Rett før pause header Johan Lædre Bjørdal inn Makhtar Thiounes corner og blir matchvinner. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Johan Lædre Bjørdal stanget inn kampenes eneste mål da Viking slo Lillestrøm 1-0 borte i eliteserien søndag.

Viking kom til Åråsen uten seier på sine tolv siste forsøk. Kamp nummer 13 ble et lite lykketall. Bjørdal scoret kampens eneste mål for gjestene fra Stavanger etter en corner i det 44. minutt.

Bortelaget hadde de farligste sjansene i en kamp som aldri ble god. Lillestrøms forsøk ble forutsigbare og for lette å lese for et bortelag med et forsvar som denne gangen fungerte meget bra.

Se eliteserietabellen her!

Vertene stilte uendret fra seierskampen mot Molde.

Utgangspunktet var klart: Hjemmebanen skulle gjenreises som fort Åråsen. Kun tre hjemmeseirer i 2012-sesongen, og uavgjort mot Sarpsborg i serieåpningen, duger ikke for et lag med ambisjoner. Kampene må kunne styres på hjemmebane.

Frode Kippe og lagkameratene åpnet da også brukbart spillemessig. Pálmi Pálmason og Johan Andersson, duoen fra Island, hadde hver sin sjanse. Det samme hadde Torstein Helstad uten at Vikings landslagskeeper Rune Almenning Jarstein lot seg imponere.

FORNØYD: Rune Almenning Jarstein holdt nullen for første gang i år. Foto: Foto: Erlend Aas / NTB scanpixFORNØYD: Rune Almenning Jarstein holdt nullen for første gang i år. Foto: Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Viking med stolpetreff

Det ble etter hvert farligere i den andre enden av banen. I det 27. minutt stakk Makhtar Thioune ballen elegant gjennom til Veton Berisha. I et forsøk på å klarere stakk Anders Østli en lang tå imellom slik at ballen traff stolpen til høyre for Kenneth Udjus.

Tolv minutter senere var Østli der igjen. Denne gang med en reddende fot på målstreken da Berisha var ganske sikker på at han hadde blitt målscorer. Men Viking-målet kom til slutt ved midtstopper Johan Lædre Bjørdal.

Samme mann, som scoret én gang i eliteserien både i 2012 og 2011, fikk ellers annullert en scoring etter pause. Ingen opplagt offsideannullering fra dommer Dag Vidar Hafsås.

LSK-trener Magnus Haglund har mye å jobbe med før Brann kommer på besøk neste serierunde. (©NTB)