Godset-juvel drømmer fortsatt om City

TRIOEN: Ronny Deila (f.v.) låner spilleren, Arsène Wenger skal være interessert i et kjøp, og Roberto Mancini eier han. Foto: AP Photo/Clint Hughes,AFP PHOTO/IAN KINGTON, Erlend Aas/NTB scanpix. Montasje: ABC Nyheter.
TRIOEN: Ronny Deila (f.v.) låner spilleren, Arsène Wenger skal være interessert i et kjøp, og Roberto Mancini eier han. Foto: AP Photo/Clint Hughes,AFP PHOTO/IAN KINGTON, Erlend Aas/NTB scanpix. Montasje: ABC Nyheter.

Arsène Wenger skal være ute etter Strømsgodsets Abdisalam Ibrahim, men «den nye Patrick Vieira» håper fortsatt på en karriere på Etihad etter oppholdet på Marienlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Abdisalam «Abdi» Ibrahim står hver Godset-kamp om noe mer enn bare tre poeng for sølvvinnerne fra i fjor.

Skal midtbanespilleren få en reell sjanse til å spille seg inn på moderklubb Manchester Citys alltid stjernespekkete lag, må 21-åringen prestere på et nivå som overgår de fleste i norsk fotball.

Starten på årets sesong har i så måte vært vellykket for norsksomalieren. Ifølge Drammens Tidende har spilleren med en fortid i Fjellhamar vekt interesse hos hele ti ulike Premier League-klubber.

Blant dem skal være Citys rival Arsenal.

Om en skal tro vanligvis pålitelige TalkSport, har også Brendan Rodgers og André Villas-Boas vist sin interesse.

Les også: Mancini: - Nå må vi bruke mer penger

Men «Abdi» holder fast på drømmen om å spille for de regjerende engelske seriemestrene - til tross for at det er tre år siden han debuterte for de lyseblå og for tiden er lånt ut til sin tredje klubb.

- Drømmen om City er ikke over. Målet mitt er å komme inn på det laget, sier han før søndagens oppgjør mot Sarpsborg.

Les alt det siste om Godset her

- Faren min sier jeg er i avisene i England

Utviklingssjef på Etihad Stadium, en ikke helt ukjent Patrick Vieira, bivånet seriepremieren mot Sandnes Ulf for tre uker siden - og den tidligere midtbanegeneralen skal angivelig ha vært svært så tilfreds med det han så.

Saken fortsetter under bildetPå LÅNT TID: Abdisalam Ibrahims kontrakt med Strømsgodset utløper 30.juni. Foto: Thomas Winje ÿijord / NTB scanpixPå LÅNT TID: Abdisalam Ibrahims kontrakt med Strømsgodset utløper 30.juni. Foto: Thomas Winje ÿijord / NTB scanpix

- Vieira var veldig fornøyd og skulle fortelle Roberto Mancini at jeg gjør det bra her. Det betyr veldig mye å prestere for Strømdgodset. Manchester City ser kampene, og de vet at Ronny Deila får det beste ut av meg, forteller han.

Ifølge NRK, som siterer the Express, skal Arsenal-manager Wenger være såpass interessert i midtbanespilleren at han skal sende klubbens sjefsspeider Steve Rowley til Marienlyst for å vurdere hva Ibrahim eventuelt kan tilføre «the Gunners» sin midtbane.

Les også: Yaya tar fire nye år i City

Skriveriene om interesse fra ulike storlag tar han med knusende ro.

- Faren min ringer og sier at jeg er i avisene i England, men jeg konsentrerer meg bare om Godset. Jeg har fortsatt 10-20 prosent å gå på, sier han til DT.

- Han er «hot»

Ryktene om Arsenals interesse og Vieiras rolle i City har naturligvis ført til at engelske medier har døpt han «den nye Patrick Vieira».

City-fan? Klikk her!

Jostein Flo, som er sportssjef i Strømsgodset og selv har erfaring fra spill i utlandet, tror Ibrahim har det som skal til for å lykkes i en større liga.

- Han er «hot» akkurat nå og har utviklet seg veldig i SIF. Fortsetter han slik vil han sannsynligvis komme seg til en klubb i utlandet. City er veldig fornøyd med at han er her, men vi har ikke diskutert om City vil selge ham.

Les mer om eliteserien og Premier League her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus