Mancini: - Nå må vi bruke mer penger

PENGEGLISET: Roberto Mancini har for vane å bruke mye penger på spillere. Lite tyder på at det kommer til å forandre seg med det første. Foto: AP Photo/Francesco Pecoraro, Lapresse
PENGEGLISET: Roberto Mancini har for vane å bruke mye penger på spillere. Lite tyder på at det kommer til å forandre seg med det første. Foto: AP Photo/Francesco Pecoraro, Lapresse

City-treneren vet hva som må til for å ta igjen United. Gary Neville er ikke like enig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester-derbyet: siste ti serieoppgjør på Old Trafford
  • Februar 2003: 1-1
  • Desember 2003: 3-1
  • November 2004: 0-0
  • September 2005: 1-1
  • Desember 2006: 3-1
  • Februar 2008: 1-2
  • Mai 2009: 2-0
  • September 2009: 4-3
  • Februar 2011: 2-1
  • Oktober 2011: 1-6

Skal Manchester City klare å hamle opp med Manchester United neste sesong, må blåtrøyene ut på storshopping i sommer.

Det er i alle fall oppfatningen til City-trener Roberto Mancini.

«The Sky Blues» er håpløst akterutseilt i kampen om ligagullet, og ikke en gang seier i Manchester-derbyet på Old Trafford mandag vil gi City en realistisk sjanse til å forsvare fjorårstittelen.

Les også: Nå nærmer han seg Chelsea

Les også: - Scoringer er som en bikini

United er 15 poeng foran med åtte kamper igjen å spille. Mancini har for lengst gitt opp håpet om å hente inn «de røde djevlene» og sier forandring må til om det ikke skal bli reprise i 2013-2014-sesongen.

- Vi må forsterke laget vårt hvert år, og i sommer må vi kjøpe spillere som kan utgjøre en forskjell. Viktige spillere som kan forbedre oss er det vi trenger, sier italieneren til the Mirror.

- Vi er ikke som United

Å kjøpe kjente spillere for store summer har nærmest blitt varemerket til Roberto Mancinis lag.

Sommeren 2012 brukte klubben nesten 500 millioner kroner på nye spillere. Det er mer enn hva Alex Ferguson valgte å handle for, men slik må det også være, hevder Mancini.

Les også: Yaya tar fire nye år i City

- Jeg vet ikke hvor mye penger vi kan bruke i sommer, men United brukte også mye penger tidligere på viktige spillere. Nå trenger ikke de å bruke 900 millioner kroner hvert år, men det er fordi de er en toppklubb.

- De er så sterke at de bare trenger å kjøpe én spiller hvert år. For oss er det annerledes. Vi må gjørde det på vår måte nå, og om tre eller fire år kan det hende at vi også bare trenger å kjøpe én spiller fordi vi er sterke.

- Jeg gjentar: Vi er ikke som United. De har en stor historie, og vi trenger mange år på å kunne konkurrere med det, sier han.

- Derfor vinner United serien

En av spillerne de røde fra Manchester sikret seg i sommer var selvsagt Robin van Persie.

Les hvordan det gikk i lørdagens Premier League-kamper her

Nederlenderen står med 19 seriescoringer så langt tross en lengre måltørke i det siste, og Mancini er ikke i tvil om hvor viktig den tidligere Arsenal-spilleren er for Old Trafford-klubben.

Saken fortsetter under bildetUVURDERLIG: Robin van Persie har nå gått ni kamper uten å score, men har likevel vært en stor suksess i United-trøya. Foto: REUTERS/Phil Noble/FilesUVURDERLIG: Robin van Persie har nå gått ni kamper uten å score, men har likevel vært en stor suksess i United-trøya. Foto: REUTERS/Phil Noble/Files

- Han er grunnen til at de har vunnet serien, ikke fordi de har spilt bedre enn oss. United er et godt lag, men van Persie har utgjort forskjellen.

- I fjor vant vi ligaen på målforskjell. Det fortjente vi, men det forandrer seg når vi har det samme laget og de hentet van Persie. Vi har gjort feil (på overgangsmarkedet). Sånt skjer. Vi er ikke perfekte, og akkurat et er det viktig at vi forstår.

Les også: Nå spøker det for Gamst og King

Neville: Å handle er ikke veien å gå

En som ikke ser ut til å dele oppfatningen om at City har behov for å handle for mye i sommer, er Gary Neville.

Manchester United-legenden advarer mot å bli fristet av det han kaller «den enkle løsningen», og sier at Chelsea er et eksempel på hvor gale det kan gå med feil fokus.

UENIG: Gary Neville ser ikke behov for storhandel. Ifølge han er ikke kvalitetsforskjellen på de røde og de blå stor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixUENIG: Gary Neville ser ikke behov for storhandel. Ifølge han er ikke kvalitetsforskjellen på de røde og de blå stor. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Det fristende for klubben nå er å tenke: enten må vi handle for over en milliard kroner i sommer, eller så må vi sparke treneren. Men et sånt tankesett kan man bli avhengig av. Bare se på Chelsea. Der må man enten bare bruke over en milliard for å henge med eller sparke enda en trener for å få forandring. Visst City virkelig vil bli store, bør de bygge for framtiden, skriver Neville i sin spalte i the Daily Mail.

Videre er den tidligere høyrebacken kritisk til Mancinis retorikk: å kritisere handelen fra i fjor er skivebom.

- Å klage på signeringene han har gjort er, for det første, en altfor enkel utvei for Mancini, men jeg tror også det er en feilberegning. Frustrasjonen hans over hva som skjedde i sommer kan demoralisere spillerne i garderoben - både de som ble hentet inn og etablerte spillere som føler seg sårbare.

Les flere Premier League-nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus