Her blir de seriemestre på rekordtid

LØFTES FRAM: Trener Jupp Heynckes får mye av æren for Bayern Münchens fantastiske sesong. Neste sesong viker han plass for Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
LØFTES FRAM: Trener Jupp Heynckes får mye av æren for Bayern Münchens fantastiske sesong. Neste sesong viker han plass for Pep Guardiola. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Bayern München tok ligagull da laget trygget Bundesliga-tittelen seks runder før slutt. Eintracht Frankfurt ble slått 1-0 i den avgjørende kampen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storklubben har hatt en strålende sesong og kan fortsatt vinne både mesterligaen og den tyske cupen i tillegg. Bayern har slått rekorder, og jager enda flere, mens de endelig fikk vippet Borussia Dortmund ned fra tronen etter to år på sølvplass.

– Jeg har vunnet en del titler i min tid som spiller og trener, men aldri mens det fortsatt er så kaldt i lufta. Spillerne høster fruktene av alt arbeidet de har lagt ned, sa Bayern-trener Jupp Heynckes, som tross lagets sterke sesong erstattes av Pep Guardiola i sommer.

Les også: Nå nærmer han seg Chelsea

Ligatittelen var klubbens 23. i historien, klart flest av klubbene i Bundesliga. Den ble sikret med lagets 11. strake seier i serien, også det rekord, men var mer tunghentet enn 9-2-triumfen over Hamburg sist helg.

Se tabellen og resultatene her

Blant annet brente David Alaba en straffe i første omgang, men avgjørelsen falt da Bastian Schweinsteiger lekkert hælsparket et innlegg fra Philipp Lahm i kampens 53. minutt.

Dortmund-seier til liten nytte

I løpet av sesongen har Bayern München kun tapt én gang, mens tre kamper har endt uavgjort. Det gjør at ligatoer Dortmund er 20 poeng bak tross 4-2-seieren over Augsburg.

Saken fortsetter under bildetFÅNYTTES: Robert Lewandowski kom på scoringslisten da Bortmund slo Augsburg, men det var ikke nok til å utsette Bayern-festen. Dortmund har dog et godt grep om andreplassen. Bayer Leverkusen på tredje er seks poeng bak. Foto: REUTERS/StringerFÅNYTTES: Robert Lewandowski kom på scoringslisten da Bortmund slo Augsburg, men det var ikke nok til å utsette Bayern-festen. Dortmund har dog et godt grep om andreplassen. Bayer Leverkusen på tredje er seks poeng bak. Foto: REUTERS/Stringer

Dortmund har vunnet ligaen de to siste årene, men hadde gitt opp årets mesterskap og benyttet lørdag sjansen til å hvile spillere før mesterligakampen mot Málaga kommende uke.

Les også: Her er Dortmund-stjernens overraskende idoler

På tampen av første omgang kom gultrøyene under 1-2 hjemme mot Augsburg, men scoringer av Julian Schieber, Neven Subotic og innbytter Robert Lewandowski etter hvilen ordnet en komfortabel seier.

Jakter tre titler

Bayern hvilte Franck Ribéry og Mario Mandzukic lørdag, men tok likevel sin åttende strake borteseier. Det var en tangering av Dortmunds rekord fra 2010/11-sesongen.

Gjestene måtte kjempe for å holde unna i sluttminuttene, men Frankfurt, som stilte uten toppscorer Alexander Meier, var ikke giftig nok til å utsette sørtyskernes gullfest.

Siste nytt fra tysk fotball finner du her

Den varer neppe særlig lenge, for Bayern må nullstille seg før returmøtet mot Juventus i mesterligaens kvartfinale onsdag. Jupp Heynckes menn har et godt utgangspunkt etter 2-0-seieren på hjemmebane.

16. april venter dessuten semifinale i cupen mot Wolfsburg for ligamesterne.

Skjelbred-tap

TAP: Null poeng for Per Ciljan Skjelbred, Rafael van der Vaart og Hamburg sørger for at laget ligger på 9.plass i serien. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE TAP: Null poeng for Per Ciljan Skjelbred, Rafael van der Vaart og Hamburg sørger for at laget ligger på 9.plass i serien. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Per Ciljan Skjelbred og Hamburg greide ikke å reise seg etter 2-9-smellen mot Bayern

München. Et Freiburg-lag med Vegar Eggen Hedenstad på benken vant 1-0 borte takket være scoring av Jonathan Schmid og inntok dermed femteplassen.

– Det er vanskelig for tiden. I øyeblikket har vi verken form

eller selvtillit, sa Hamburgs sportssjef Frank Arnesen.

Skjelbred spilte fram Son Heung-min til et stolpetreff, men mål ble det ikke.

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach vant 1-0 over Greuther Fürth med scoring av Luuk de Jong. (©NTB)

Fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus