Holtbys store dag er kommet

EVERTONIAN: Lewis Holtby skjuler ikke at han har en forkjærlighet for laget fra Goodison Park. Her fra midtukekampen mot Basel. Foto: EPA/KERIM OKTEN
EVERTONIAN: Lewis Holtby skjuler ikke at han har en forkjærlighet for laget fra Goodison Park. Her fra midtukekampen mot Basel. Foto: EPA/KERIM OKTEN

Faren til Tottenhams Lewis Holtby er i dag på White Hart Lane - i Everton-drakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye står på spill når Tottenham tar imot Everton på White Hart Lane søndag.

For Tottenham handler det om å beholde tredjeplassen og holde Chelsea og Arsenal, som slo West Bromwich 2-1 på lørdag, på armlengdes avstand i kampen om tredje - og fjerdeplassen som gir Champions League-spill til høsten.

For Everton står det om mye av det samme: skal laget til David Moyes holde liv i håpet om mesterligaen, bør det bli poeng på hjemmebanen til «Spurs».

Les også: Assou-Ekottos hårproblem er løst

For Lewis Holtby handler det om enda mer. For han handler det om å få oppfyllt en drøm han har hatt siden han for første gang knyttet på seg en fotballsko.

- Dette er guttedrømmen

- Dette er guttedrømmen min. Everton er laget til pappa og var laget mitt når jeg var mindre, sier den tyske midtbanespilleren til Tottenhams hjemmeside.

Holtbys far, Christopher, er en tidligere britisk soldat som tidlig passet på at sønnen fanget interesse for det rette laget. Under oppvoksten i Tyskland fulgte far og sønn de blå fra Liverpool tett, så da sier det seg selv at faren tar turen til London for å se kampen når hans egen sønn er i aksjon.

Saken fortsetter under bildetNY: Lewis Harry Holtby kom til Tottenham i januar etter mange år bak seg i Schalke 04 og Bundesligaen. Foto: AP Photo/Martin MeissnerNY: Lewis Harry Holtby kom til Tottenham i januar etter mange år bak seg i Schalke 04 og Bundesligaen. Foto: AP Photo/Martin Meissner

- Pappa kommer til å være på kampen. Han har tatt med seg Everton-trøya si! Det vil bli en typisk far/sønn-situasjon. Med han er det alltid typisk engelsk humor det går i, forteller 22-åringen.

- Ikke redd for Arsenal

Selv om han i ung alder ble «infisert med Everton-viruset», som han selv kaller det, er det likevel ingen tvil om hvor lojaliteten hans ligger.

Les også: Nå nærmer han seg Chelsea

- Nå spiller jeg for Tottenham, og da vil jeg gi alt for klubben. Jeg er innstilt på å vinne kampen og forhåpentligvis score i tillegg.

Med Arsenals seier på lørdag ligger den røde naboen nå bare ett poeng bak André Villas-Boas og hans lag.

Les også: Rosicky helten da Arsenal holdt unna

Holtby hevder likevel han ikke frykter Arsène Wengers menn.

- Nei, jeg er ikke redd. Vi er klare. Kampen mot Everton blir en kjempekamp, og vi vil beholde tredjeplassen og fortsette å legge press på de andre lagene.

Flere nyheter fra Premier League finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus