- Scoringer er som en bikini

USJENERT: Milan Jovanvic er en mann som blir lagt merke til. I Liverpool-tiden, derimot, var det lite supporterne så av serberen. Foto: AP Photo/Tim Hales
USJENERT: Milan Jovanvic er en mann som blir lagt merke til. I Liverpool-tiden, derimot, var det lite supporterne så av serberen. Foto: AP Photo/Tim Hales

Tidligere Liverpool-spiller Milan Jovanovic er på nytt upopulær. Nå snakker han åpenhjertig og usensurert om problemene i sin nåværende klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milan Jovanovic vil aldri stå igjen i historiebøkene som en av Liverpools mest populære spillere.

Ei heller som en av de beste spillerne for den saks skyld.

Mange hevet øyenbrynene da den relativt umeritterte serbieren ble hentet til Anfield sommeren 2010, og få ble positivt overrasket iløpet av den ene sesongen han var ikledd den røde drakten. Harme vakte det også at en spiller som knapt fikk sjansen på førstelaget angivelig håvet inn rundt en million kroner i uka.

Les også: - Arsenal kan tjene på Europa League

Nå befinner den 31 år gamle offensive midtbanespilleren seg i nøyaktig samme situasjon i Anderlecht.

Jovanovic hever en lønn supporterne mener han ikke er i nærheten av å gjøre seg fortjent til, og han blir anklaget for å være mer opptatt av lønningsslippen enn lærkula.

Supporterne har fått nok og har begynt å bue han ut.

Les også: Adkins: - Pochettino burde vise mer respekt

Jovanovic ser ikke problemstillingen og hevder han gjør seg fortjent til summen som hver uke kommer inn på konto.

- Jeg har vært god på venstrekanten. Av og til er jeg god, av og til er jeg veldig god, og av og til er jeg glimrende, sier han noe ubeskjedent til det belgiske nettstedet SportWereld.

Sitatmaskinen

I fjorårssesongen noterte han seg for hele 13 målgivende pasninger, men i inneværende sesong har det gått noe tråere.

Saken fortsetter under bildetLYKKELIGERE TIDER: Jovanovic kysser klubbemblemet til Anderlecht etter scoring i august. Så langt i 2012-2013-sesongen har han puttet åtte ganger. Foto: AP Photo/Geert Vanden WijngaertLYKKELIGERE TIDER: Jovanovic kysser klubbemblemet til Anderlecht etter scoring i august. Så langt i 2012-2013-sesongen har han puttet åtte ganger. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaer

Les også: Rosicky helten da Arsenal holdt unna

På spørsmål om hvorfor prestasjonene tilsynelatende har dabbet av, varter Jovanovic opp med følgende klassiker:

- De 13 målgivende pasningene var en personlig rekord, ja. Men målgivende pasninger og scoringer er som en bikini: du ser litt, og det er veldig interessant det du ser, men det er ikke alt. Skal du bedømme mine prestasjoner må du se hele kamper. Da vil du se hvor hardt jeg jobber.

Les også: Taper med rasta - uslåelig med afro

Mens det sitatet utvilsomt er av det mer originale slaget, er det noe langt mindre originalt med det neste svaret hans.

Hvorfor han blir buet av banen? På grunn av media så klart.

- Supporterne leser jo i media at jeg er en av de best betalte spillerne i Belgia noensinne... Men tror du ikke jeg jobber for det? Tror du at jeg setter meg rett i bilen etter kamp og glemmer alt sammen? Jeg er ikke her bare for å tjene masse penger og for så å si farvel. Når noen gir meg noe vil jeg alltid gi mye tilbake. Men mange blir bare fornøyde med mål og målgivende pasninger, forklarer han.

Manchester United neste?

Kontrakten til Jovanovic løper ut etter endt sesong. Det er i skrivende stund uvisst hvem som blir hans neste arbeidsgiver, men at det ikke blir en belgisk en er helt sikkert.

- Jeg tror jeg kommer til å signere for Manchester United. Neida, det var en spøk. Vi får se, men jeg skal i alle fall ikke spille for et nytt belgisk lag, avslutter han.

Flere fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus