Eliteserien, 3.runde, Start-TromsøKristjansson berget uavgjort for Start

GLEDE: Jorge Castro hopper i armene til målscorer Gudmundur Kristjansson. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Midtbanespilleren Gudmundur Kristjansson berget 2-2 for Start etter rot i Tromsø-forsvaret i søndagens eliteserierunde.

Før Kristjansson meldte seg som goalgetter hadde Tromsø snudd Starts ledelse med scoringer av Miika Koppinen og Morten Moldskred, og det meste så ut til å gå bortelagets vei.

Etter en målløs første omgang tok Start ledelsen på straffespark etter 56 minutters spill ved Espen Hoff. Han satte straffen iskaldt i venstre hjørne for keeper.

Straffen var omdiskutert, men TV-bildene viste at Saliou Ciss rygget inn mot Matthias Vilhjamsson samtidig som han slo armen opp i ansiktet på Start-spilleren.

Les siste nytt fra eliteserien her

Koppinen utlignet til 1-1 i det 72. minutt da han som lagkaptein tok ansvar og stakk på innsiden av Glenn Andersen og banket ballen i mål. Bare to minutter senere var det Morten Moldskreds tur til å føre gjestene i ledelsen etter et klønete forsvarsarbeid i Start-laget.

I det 78. minutt kom utligningen til 2-2 ved Kristjansson. Også han utnyttet svakt forsvarsspill, denne gang i TILs bakre forsvarsrekke, og enkelt satte han ballen i mål.

Se tabellen her

Billige mål

– Jeg er ikke fornøyd med måten vi slapp inn målene på, sa Starts Glenn Andersen til C More etter kampen.

Trener Mons Ivar Mjelde var ikke like lei seg etter ett poeng mot Tromsø og fire totalt på sesongens to første kamper.

– Det var mye å glede seg over i dag, mente Mjelde.

– Guttene viste fin innsats og sto på.

Saken fortsetter under bildetSIKKER: Espen Hoff ga gultrøyene ledelsen fra krittmerket ti minutter etter hvilen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixSIKKER: Espen Hoff ga gultrøyene ledelsen fra krittmerket ti minutter etter hvilen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Drivkraften

I Start-laget var Espen Hoff selve drivkraften fram til han ble byttet ut 17 minutter før slutt. Han rev og slet og jobbet knallhardt i duellene. Også Jorge Castro var blant de beste «makrellene» lørdag, men litt uflaks hindret ham i å komme i målprotokollen etter en rekke gode forsøk.

Se høydepunktene fra kampen

På Tromsøs lag spilte Ruben Yttergård Jensen en god kamp. Det samme gjorde alltid solide Miika Koppinen, mens Marcus Sahlman aller bakerst gjorde det beste ut av situasjonene der backfireren rotet det til.

– Det var et godt resultat for oss, men det er likevel synd at vi ga fra oss ledelsen, sa Koppinen etter matchen.