Premier League, West Bromwich-Arsenal, 16:00

- Arsenal kan tjene på Europa League

I FORM: Nacho Monreal (høyre) og Arsenal har vunnet de tre siste kampene. Chelsea på fjerdeplass er to poeng foran, mens Tottenham, som har spilt én kamp mer, er to poeng foran de igjen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
I FORM: Nacho Monreal (høyre) og Arsenal har vunnet de tre siste kampene. Chelsea på fjerdeplass er to poeng foran, mens Tottenham, som har spilt én kamp mer, er to poeng foran de igjen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Arsenal er ute av Europa - det er ikke Chelsea og Tottenham. Det taler til Wenger og co. sin fordel, ifølge Steve Bould.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med åtte kamper igjen å spille ligger Arsenal på femte plass - én plass og to poeng unna den forjettede top-fire plasseringen som gir adgang til Champions League-fotball neste sesong.

Lagene foran, Chelsea og Tottenham, spiller ikke før søndag, noe som betyr at en Arsenal-seier på the Hawthorns vil ta Arsène Wengers disipler forbi Chelsea i minst 24 timer.

Se helgens Premier League-oppsett her

Men «the Gunners» er avhengig av at London-rivalene skal feile om de skal ta seg til gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering for 16.året på rad.

Etter at de på dramatisk vis røk ut av Champions League i åttendelsfinalen mot Bayern München, har Arsenal bare serien igjen å spille for.

Chelsea og Tottenham, derimot, er fortsatt med i Europa League. Nettopp det tror Arsenals assistenttrener Steve Bould kan være til Arsenals fordel.

- At de fortsatt spiller i Europa League kan bli en faktor. Å reise mye tar på. Det kan påvirke lagene, og dersom de skulle få negative resultater i tillegg, tror jeg det kan påvirke utfallet av sesongen. Det skal bli hardt, sier den tidligere midtstopperen til the Guardian.

- Det kommer an på oss selv

AVGJØRENDE?: En skadet Gareth Bale kan svekke Tottenhams sjanser for Champions League-fotball neste år. Foto: REUTERS/Dylan Martinez AVGJØRENDE?: En skadet Gareth Bale kan svekke Tottenhams sjanser for Champions League-fotball neste år. Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Tottenham tar søndag imot Everton på White Hart Lane uten en skadet Gareth Bale, mens Chelsea får besøk av Paolo di Canio og Sunderland samme ettermiddag.

Les også: Nå er Wilshere snart tilbake

I tillegg til Europa League har også Rafael Benítez sitt mannskap en semifinale i FA-Cupen neste uke å tenke på, men Bould, som holdt den obligatoriske pressekonferansen før kampen i stedet for en Wenger som har mistet stemmen, vil heller fokusere på sitt eget lag enn å spå hvor konkurrentene kanskje kan mislykkes.

- Alt kommer an på hvordan vi selv gjør det. Det har vi visst hele tiden. Vi har kvalitetene og vi er i god form. Vi må bare vinne våre kamper, legge press på de andre og håpe at ett av de andre lagene taper poeng. Vi går for å avslutte sesongen så høyt oppe som mulig.

Første hinder på veien mot en god sesongavslutning er Steve Clarks West Bromwich. «The Baggies» sine resultater de siste månedene har ikke stått i stil til hvordan de innledet sesongen, men Bould forventer likevel ikke noen enkel kamp mot laget som nå er nummer åtte i serien.

- Kampen mot West Bromwich blir veldig vanskelig. Steve Clark har gjort en veldig god jobb der. De har en god bakre firer, en god målvakt og de slipper ikke inn mye mål. Vi innbiller oss ingenting - vi vet det blir vanskelig, men vi har absolutt det som skal til.

Flere nyhere fra Premier League finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus