Adkins: - Pochettino burde vist mer respekt

DUELLEN: Mauricio Pochettino (f.v.) sier det er mer interessant med tre poeng enn å diskutere hvordan Nigel Adkins fikk sparken på St. Mary's. Foto: AP Photo/Sang Tan. Montasje: ABC Nyheter.
DUELLEN: Mauricio Pochettino (f.v.) sier det er mer interessant med tre poeng enn å diskutere hvordan Nigel Adkins fikk sparken på St. Mary's. Foto: AP Photo/Sang Tan. Montasje: ABC Nyheter.

Reading-manager Nigel Adkins angriper sin argentinske etterfølger i Southampton før lagene braker sammen i et viktig oppgjør i bunnstriden i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det som står igjen som en av de mest bisarre avskjedigelsene i fotballverdenen i år, fikk Nigel Adkins sparken i Southampton i januar.

Den tidligere målvakten hadde ledet laget fra League 1 til Premier League på to år, og stod med bare to tap på de siste 12 kampene da han fikk beskjed om at han måtte finne seg en ny jobb.

Bare timer senere kom Mauricio Pochettino inn, en tidligere argentinsk landslagsspiller som hadde gjort det skarpt som trener for Espanyol i den spanske eliteserien.

Pochettino kunne da meddele at han følte seg klar for oppgaven etter å ha studert Southampton i flere uker, noe som uunngåelig resulterte i spekulasjoner om sjefene i «the Saints» hadde funnet seg en ny trener lenge før de hadde kvittet seg med den sittende.

Les også: Assou-Ekottos hårdilemma er løst

Les også: Tidligere Premier League-spiller sa han var 12 år yngre enn han var

Det har Adkins lite til overs for.

- Jeg ville aldri tatt en annen treners jobb. Man må vise respekt, sier den nåværende Reading-treneren til the Express før oppgjøret på Madejski Stadium.

- Håper jeg får hilse på han

På spørsmål om han noen gang kunne gjort det samme, var Adkins mer enn tydelig med ett kontant "nei". For han er det bare framtiden som gjelder.

- En kan alltids se tilbake, men jeg prøver alltid å se framover. Jeg må se mot framtiden nå.

Pochettino, på sin side, føler ikke at han har gjort noe gale.

- Å ta over jobben hans føltes ikke gale i det hele tatt. Jeg har respekt for Adkins som en kollega, men jeg har ingen grunn til å takke han. Jeg vil heller takke styrelederen, de ansatte i klubben og supporterne for måten de har ønsket meg velkommen inn i familien deres på. Jeg har hatt det bra her helt siden jeg kom hit, sier han til the Mirror.

Les også: Nå vil Man Utd sikre gullet

I et forsøk på å styre unna kontroverser som kan ta fokuset vekk fra det kampen egentlig dreier seg om, å ta tre poeng i et håp om å berge plassen, hevder Pochettino at han gleder se til å møte forgjengeren.

Saken fortsetter under bildetLEI START: Nigel Adkins fikk en tung start på jobben som Reading-manager forrige helg. De blå og hvite tapte hele 4-1 borte mot Arsenal. Foto: REUTERS/Stefan WermuthLEI START: Nigel Adkins fikk en tung start på jobben som Reading-manager forrige helg. De blå og hvite tapte hele 4-1 borte mot Arsenal. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth

- Det blir interessant å møte han, og det blir litt rart. Men jeg vet hvor viktig han var i denne klubben, og det blir en glede for meg å møte han. Jeg håper jeg får anledning til å hilse på han, introdusere meg selv og ta han i hånda.

Bunnstrid

Ser man bort i fra duellen trenerne imellom, er kampen i seg selv også svært viktig for begge lagene.

Reading befinner seg helt sist på tabellen når syv kamper gjenstår. Skal de ha håp om å ta igjen Wigan som ligger syv poeng foran på plassen over streken, må de begynne å sanke poeng snarest mulig.

Se tabellen her

Southampton ligger bedre til på 12.plass, men er samtidig bare fire poeng foran nevnte Wigan.

Flere fotballnyheter får du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus