Eliteserien, 3.runde, Odd-VålerengaEndelig kom seieren for Odd

JUBEL: To tidlige scoringer var nok for hvittrøyene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Frode Johnsen (39) er eliteseriens eldste spiller. Fredag scoret spissveteranen det første målet da Odd fortjent vant 2-0 hjemme mot Vålerenga og tok sine første poeng for året.

I serieåpningen måtte Johnsen tåle kritikk for straffebommen i 0-1-tapet hjemme mot Rosenborg. Nesten tre uker etterpå kunne han juble over å gi Odd en fortjent ledelse etter bare 13 minutter.

39-åringen stanget ballen kontant i mål med hodet etter et presist slått hjørnespark fra Herolind Shala. Ballen spratt via bakken og i nettmaskene.

– Det var nydelig å se målet gå inn. Vi har hatt en del stang ut, så det var deilig å ta Odd opp til 1-0 på hjemmebane. Dette var en viktig seier, sa Johnsen til TV 2 etter seieren.

Det var Odds første seier for sesongen.

Se tabellen her!

Vertene gikk offensivt til verks og ga gjestene fra Oslo mange problemer. Spesielt Vålerengas siste nyervervelse Jan Lecjaks fikk en stri debut på venstrebacken. Tsjekkeren, som er på lån fra sveitsiske Young Boys ut sesongen, ble byttet ut i pausen.

Güven doblet

Kun seks minutter etter Johnsens hodemål doblet Odd til 2-0 etter en meget god kontring.

Hjemvendte Håvard Storbæk sendte en perfekt stikker opp til Adem Güven, som spurtet mot mål og satte ballen elegant forbi VIF-keeper Gudmund Kongshavn.

Saken fortsetter under bildetANNULLERT: Adem Güven fant veien til nettmaskene to ganger, men dette målet ble annullert for offside. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixANNULLERT: Adem Güven fant veien til nettmaskene to ganger, men dette målet ble annullert for offside. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Vålerenga slet tungt med å håndtere et aggressivt hjemmelag og tapte i første omgang mange avgjørende dueller. Etter 35 minutter fikk gjestene en god kontringsmulighet, men nykjøpet Diego Calvo avsluttet rett på André Hansen.

Etter kampen mente trener Kjetil Rekdal at costaricaneren var gjestenes klart beste spiller.

– Calvo var meget god. Han kommer til å bli en kjempeattraksjon for eliteserien. Der har vi gjort et gigantisk kjøp. Han var vår suverent beste spiller i dag, sa Rekdal.

– Spilte mye bakover

Storbæk kom torsdag tilbake til Odd etter et halvannet år i Haugesund. Allerede dagen etter kunne den 26-årige midtbanespilleren ha kommet på scoringslisten for telemarkingene. Han prøvde å sette 3-0 i lengste hjørne tre minutter ut i annen omgang, men fikk i stedet et treff i stolpen.

Heller ikke etter pause klarte Vålerenga å skape store sjanser. Rekdals utvalgte holdt riktignok mye på ballen, men spillet ble for tannløst og en sluttspurt kom aldri.

– I stedet for å slå innlegg og være målfarlige, spilte vi mye bakover. Det er ikke slik vi skal framstå. Her må vi jobbe hardt for å få bort akkurat det, sa Rekdal.

Seieren var viktig for Odd, som hadde tapt begge de første kampene i eliteserien. Det var telemarkslagets første hjemmeseier over Vålerenga siden 2006.

For VIF var det klubbens annet strake tap på bortebane. Forrige runde slet Oslo-laget seg til 1-0 mot Sogndal hjemme på Ullevaal. (©NTB)