Andreas Evensen legger opp

GIR SEG: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia. Det ble nordmannens siste kamp. (Foto: NTB scanpix)
GIR SEG: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia. Det ble nordmannens siste kamp. (Foto: NTB scanpix)

Knapt to måneder etter EM-tapet for Alexander Miskirtchian har Andreas Evensen besluttet å gi seg som proffbokser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Andreas Evensen:

Navn: Andreas Volden Evensen.

Født: 19. februar 1986 (26 år).

Fødested: Bogota, Colombia.

Bosted: Melhus.

Trener: Helge Wærøy.

Boksestall: Stonehand.

Vektklasse: Fjærvekt (inntil 57,2 kg).

Høyde: 1,65 meter.

Proffdebut: 25. mars 2006, slo Piotr Niesporek på poeng over 4 runder.

Siste kamp: 9. februar 2013, tapte EM-kampen mot Alexander Miskirtchian på teknisk knockout i 12. runde.

Kamper: 17 seirer (6 KO), 3 tap, 1 uavgjort.

Største meritter: EM-kampen mot Miskirtchian. VM-kamp i super fjærvekt mot skotten Ricky Burns i 2010 og tapte på poeng.

Interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger i 2010. Holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association).

Evensen opplyste fredag i en pressemelding at han er klar for å legge hanskene på hylla.

– Jeg føler nå at «nok er nok». Jeg har kommet dit hen at jeg har lyst til å fokusere på andre ting i livet, sier Evensen.

Han har vært profesjonell bokser siden 2006 og trent boksing i 12 år, de siste 11 av dem i Melhus. Evensen har blant annet vært interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger.

Han har også holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association). I løpet av proffkarrieren vant han 17 kamper og tapte tre, mens én endte uavgjort.

Stolt trener

– Som sagt; jeg avslutter nå et kapittel i livet og åpner et nytt, noe jeg gleder meg veldig til. Men jeg kommer selvsagt til å være en del av det miljøet jeg kommer fra, i den utstrekning og grad jeg får tid til, sier Evensen.

Den colombianskfødte trønderen ønsker samtidig å takke familie, treningskamerater, sponsorer og trener Helge Wærøy for samarbeidet. Wærøy sier at han respekterer Evensens beslutning om å gi seg.

– Dette er en beslutning som Andreas har tatt på egen hånd, og det er en avgjørelse jeg og resten av teamet rundt ham respekterer til fulle.

– Jeg er utrolig glad og stolt over at jeg har fått lov til å være trener, mentor og manager for Andreas i alle disse årene. Det har vært en stor glede og ære, sier Wærøy.

Les også: Bekymret for helsen til «maltraktert» Evensen

Avsluttet med EM-tap

Evensens siste proffkamp ble tapet for EM-tittelholderen Alexander Miskirtchian i Esbjerg i februar. Nordmannen ble slått ut da dommeren stoppet oppgjøret i siste runde.

Andreas Evensen har også gått VM-kamp i super fjærvekt med marginalt tap. Han er blitt norgesmester i boksing fire ganger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus