Andreas Evensen legger opp

GIR SEG: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia. Det ble nordmannens siste kamp. (Foto: NTB scanpix)
GIR SEG: En preget Andreas Evensen etter at han tapte på teknisk knock out i 12. runde mot Alex Miskirtchian fra Belgia. Det ble nordmannens siste kamp. (Foto: NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Knapt to måneder etter EM-tapet for Alexander Miskirtchian har Andreas Evensen besluttet å gi seg som proffbokser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Andreas Evensen:

Navn: Andreas Volden Evensen.

Født: 19. februar 1986 (26 år).

Fødested: Bogota, Colombia.

Bosted: Melhus.

Trener: Helge Wærøy.

Boksestall: Stonehand.

Vektklasse: Fjærvekt (inntil 57,2 kg).

Høyde: 1,65 meter.

Proffdebut: 25. mars 2006, slo Piotr Niesporek på poeng over 4 runder.

Siste kamp: 9. februar 2013, tapte EM-kampen mot Alexander Miskirtchian på teknisk knockout i 12. runde.

Kamper: 17 seirer (6 KO), 3 tap, 1 uavgjort.

Største meritter: EM-kampen mot Miskirtchian. VM-kamp i super fjærvekt mot skotten Ricky Burns i 2010 og tapte på poeng.

Interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger i 2010. Holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association).

Evensen opplyste fredag i en pressemelding at han er klar for å legge hanskene på hylla.

– Jeg føler nå at «nok er nok». Jeg har kommet dit hen at jeg har lyst til å fokusere på andre ting i livet, sier Evensen.

Han har vært profesjonell bokser siden 2006 og trent boksing i 12 år, de siste 11 av dem i Melhus. Evensen har blant annet vært interkontinentalmester i WBO (World Boxing Organization) to ganger.

Han har også holdt den internasjonale tittelen i fjærvekt i WBA (World Boxing Association). I løpet av proffkarrieren vant han 17 kamper og tapte tre, mens én endte uavgjort.

Stolt trener

– Som sagt; jeg avslutter nå et kapittel i livet og åpner et nytt, noe jeg gleder meg veldig til. Men jeg kommer selvsagt til å være en del av det miljøet jeg kommer fra, i den utstrekning og grad jeg får tid til, sier Evensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den colombianskfødte trønderen ønsker samtidig å takke familie, treningskamerater, sponsorer og trener Helge Wærøy for samarbeidet. Wærøy sier at han respekterer Evensens beslutning om å gi seg.

– Dette er en beslutning som Andreas har tatt på egen hånd, og det er en avgjørelse jeg og resten av teamet rundt ham respekterer til fulle.

– Jeg er utrolig glad og stolt over at jeg har fått lov til å være trener, mentor og manager for Andreas i alle disse årene. Det har vært en stor glede og ære, sier Wærøy.

Les også: Bekymret for helsen til «maltraktert» Evensen

Avsluttet med EM-tap

Evensens siste proffkamp ble tapet for EM-tittelholderen Alexander Miskirtchian i Esbjerg i februar. Nordmannen ble slått ut da dommeren stoppet oppgjøret i siste runde.

Andreas Evensen har også gått VM-kamp i super fjærvekt med marginalt tap. Han er blitt norgesmester i boksing fire ganger.