Nå vil Man Utd sikre gullet

ALT FOR SERIEN: Alex Ferguson og Manchester United er ute av både mesterligaen og FA-Cupen, men har et meget solid tak om Premier League-pokalen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
ALT FOR SERIEN: Alex Ferguson og Manchester United er ute av både mesterligaen og FA-Cupen, men har et meget solid tak om Premier League-pokalen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK

Manchester United-manager Alex Ferguson kjenner lukten av gull. Seier i lokalderbyet mot byrival City vil langt på vei avgjøre kampen om seriegullet i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Taper med rasta - uslåelig med afro

Foran mandagens storkamp på Old Trafford har United skaffet seg en luke på 15 poeng ned til den regjerende seriemesteren.

Åtte runder gjenstår av sesongen, og Ferguson vet at med tre nye poeng vil mye være gjort for at United skal sikre seg sitt 20. seriemesterskap.

– Vi er i en god posisjon, og jeg tror et positivt resultat mandag vil mer eller mindre sikre oss tittelen, sier skotten.

Han er forberedt på at City vil gjøre alt de kan for å ødelegge for United.

– Det er en stor kamp for City. De ønsker å komme hit og avspore oss. Jeg kan forstå motivasjonen deres, for vi ville nok hatt den samme. Men vi er på hjemmebane, og alle kan se hvor stabile vi har vært i ligaen. Jeg forventer at vi presterer virkelig bra mandag, mener Ferguson.

BETENKT: Et mirakel må til om Roberto Mancini skal sikre City gull nummer to på to år. Foto: EPA/PETER POWELLBETENKT: Et mirakel må til om Roberto Mancini skal sikre City gull nummer to på to år. Foto: EPA/PETER POWELL

Best i byen

For begge lag er kampen også en prestisjeduell, som gir muligheten til å skryte av hvem som er best i byen. Forrige sesong ble United ydmyket med 1-6 på eget gress av City.

Les også: Fotballspiller var 12 år eldre enn han sa

– Et derby er et derby. Jeg tror ikke vi kunne brydd oss mindre om ligaen i denne kampen. Det handler om hvem som vil være mester av Manchester, det er alt. Jeg tror ikke at Manchester United vil være mindre motivert selv om de har den poengavstanden ned til oss og føler seg ganske sikre. Det vil bli som en cupfinale, sier City-kaptein Vincent Kompany.

Gitt opp

Manchester City-manager Roberto Mancini har gitt opp seriegullet, men er likevel lysten på å slå rivalen.

– Vi ønsker å vinne, fordi vi vil komme på annenplass. Vi ønsker ikke å få noen problemer i løpet av de åtte siste kampene. Vi ønsker også å vinne siden det er et derby, men vi vet det blir vanskelig siden de er i god form. De tapte ikke på lang tid, og vi vet at vi spiller mot et bra lag, sier italieneren.

Fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus