Var 12 år eldre enn han sa

HOLDER HAN SEG BRA? Taribo West er i søkelyset for angivelig å ha løyet på alderen. I sin aktive karriere var han lett å få øye på for sine noe originale frisyrer. Her under verdensmesterskapet i 2002. Foto: AP Photo/Adam Butler
HOLDER HAN SEG BRA? Taribo West er i søkelyset for angivelig å ha løyet på alderen. I sin aktive karriere var han lett å få øye på for sine noe originale frisyrer. Her under verdensmesterskapet i 2002. Foto: AP Photo/Adam Butler

Tidligere Premier League – og Serie A-stjerne kan ha spilt til han var 46 - uten at noen visste det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taribo West var en av Nigerias fremste fotballeksporter på midten av 90-tallet.

Forsvarsspilleren har en fortid i klubber som Auxerre, Inter Milan, AC Milan, Derby og Partizan Beograd, og representerte også landet sitt i to VM-sluttspill.

Fem år etter at han la opp er han tilbake i søkelyset. Ifølge en av hans tidligere arbeidsgivere løy West om alderen – og ikke bare litt.

- Da han signerte for oss sa han at han var 28. Senere fant vi ut av han var 40, sier tidligere president i Partizan, Zarko Zecevic , til NESN Soccer.

- Han er ikke faren eller broren min

Flere nigerianere, blant dem Obafemi Martins, Nwankwo Kanu og Jay-Jay Okocha, har blitt mistenkt for å ha løyet på alderen tidligere, men klubbpresidenten hadde ikke mistanke om at West var eldre enn det passet hans tilsa.

Les også: Dårlig nytt for QPR

Ikke angrer han heller.

- Han spilte jo bra, så jeg angrer ikke på at han var på laget, sier Zecevic.

Selv sier West at han skjønner lite av anklagene.

Saken fortsetter under bildetBEREIST: Taribo West var innom et stor antall klubber i sin karriere. På bildet har han nettopp signert for AC Milan. Foto: AP Photo/Luca BrunoBEREIST: Taribo West var innom et stor antall klubber i sin karriere. På bildet har han nettopp signert for AC Milan. Foto: AP Photo/Luca Bruno

- Zecevic er ikke faren min, broren min eller en slektning av meg. Journalisten (som intervjuet ham) skulle ha spurt han hvor han hadde informasjonen sin fra. Jeg har egentlig ikke peiling hva de prater om, så jeg har ikke så mye å si, sier han til Goal.

- Det høres utrolig ut

Den nigerianske journalisten Colin Udoh har fått spørsmålet flere ganger før: er det fakta eller en myte at nigerianske fotballspillere lyger på alderen?

Les også: Yaya tar fire nye år i City

Les også: Lukakus far banket opp kona

Til NewsTalk avviser han ikke at det kan være noe mer enn bare en stereotypi, men finner det vanskelig å tro at West var hele 12 år eldre enn han ga seg ut for.

- Her har vi en person som sier han er 28, og dere sier han er 40. Jeg tror det er tull. Han spilte videre i seks år (etter at han kom til Partizan Beograd), så jeg tror det er lite sannsynlig at en mann på 40 spilte i seks eller sju år til. Det er enkelt å påstå at afrikanske og nigerianske spillere lyger på alderen. Noen gjør sikkert det, men å si at du er hele 12 år yngre... Det høres utrolig ut, sier han.

Flere fotballnyheter får du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus