Mia St. John: – Brækhus er verdens beste

Den amerikanske playboymodellen og tidligere verdensmesteren Mia St. John (bildet) går i ringen mot Cecilia Brækhus i Frederikshavn om en uke. Foto: Randy Martinez / NTB scanpix
Den amerikanske playboymodellen og tidligere verdensmesteren Mia St. John (bildet) går i ringen mot Cecilia Brækhus i Frederikshavn om en uke. Foto: Randy Martinez / NTB scanpix

Mia St. John, playboymodellen som går i ringen mot Cecilia Brækhus om en uke, er ikke i tvil: – Brækhus er best i verden uansett vektklasse akkurat nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart det skal bli spennende å gå i ringen mot henne, og jeg kan forsikre at jeg vet hvem jeg skal møte og hva jeg kan vente meg. Men i boksing kan alt skje. Det er en idrett der overraskelser skjer hele tiden, sier Mia St. John i et intervju formidlet gjennom Sauerland Event.

Amerikaneren har møtt mange av de beste kvinnelige bokserne. Hun er tidligere verdensmester, og kamplisten hennes viser 47 seirer på 61 kamper. 18 av seirene er kommet på knockout, men hun har også tapt tolv kamper og har to uavgjorte kamper på listen sin.

Nå møter hun den tredobbelte norske verdensmesteren i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Les også: Holly Holm vil ikke møte Cecilia Brækhus

Respekt

Mia St. John har stor respekt for Cecilia Brækhus, men det mener hun er ganske gjensidig.

– Vi har da ingen grunn til ikke å respektere hverandre som de gode bokserne vi er. Vi har ikke noe usnakket, så det skulle bare mangle.

– Når vi går i ringen, blir det selvsagt annerledes. Da kan det nok bli temmelig tøft, men da er det snakk om kamp og konkurranse. Da gjelder det å vinne, sier St. John.

Hun møter ei norsk jente som ikke har tapt en eneste kamp. Det betyr at St. John helt sikkert kommer til å få en tøff kveld på jobben, og det er hun klar over.

Les også: Cecilia Brækhus står uten kontrakt

Smartere

Men 45-åringen har ikke for stor respekt for Brækhus før kampen i Frederikshavn neste lørdag. Hun tror det er fullt mulig å vinne.

– Jeg har mye mer erfaring etter 16 år som profesjonell. Dessuten mener jeg å være en smartere bokser enn henne. Men, misforstå meg rett. Jeg sier ikke at dette kommer til å bli lett. Sannsynligvis står jeg foran den tøffeste kampen i karrieren min til nå. Det er helt greit, for jeg elsker utfordringer, sier den tidligere playboymodellen.

Hun er fullstendig klar over at det er mye snakk om en kamp mellom Brækhus og Holly Holm.

– Det kan være en fordel for meg om Brækhus tenker mest på en eventuell kamp mot Holm. Da er sjansen stor for at hun kan miste litt fokus og gå på et tap. Det har jeg selv erfaring med, sier St. John.

Hun er også enig med Cecilia Brækhus i at mannlige rundeanvisere er mer sexy enn kvinnelige, og så spørs det da om de får ønsket sitt oppfylt om mannlig rundeanviser i Arena Nord om en uke.

Les også: Brækhus utfordrer Holly Holm

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus