Armstrong trekker seg fra svømmestevne

TREKKER SEG: Eks. syklist Lance Armstrong skal ha trukket seg som deltager i et svømmestevne i Texas denne uken. (Foto: Scanpix).
TREKKER SEG: Eks. syklist Lance Armstrong skal ha trukket seg som deltager i et svømmestevne i Texas denne uken. (Foto: Scanpix).

Deltar ikke i det planlagte South Central Zone masters championships likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vakte stor oppstandelse da det kom melding om at den dopingdømte eks-syklisten Lance Armstrong ønsket å delta i et svømmestevne i Austin (Texas) denne uken.

Men nå har idrettshistoriens kanskje største juksemaker trukket seg fra stevnet.

Årsaken skal være presset og ønsket fra det internasjonale svømmeforbundet (FINA) om at han ikke bør delta.

Det skriver avisen Austin American statesman på sine sider.

Armstrong er utestengt på livstid fra idretten etter dopingavsløringene i fjor, men ønsket å stille på svømmestevnet i Texas. Det fikk FINA til å reagere, som torsdag sendte et brev til den regionale arrangøren.

Der ble det slått fast at Texas-stevnet er å betrakte som et nasjonalt idrettsarrangement, og er med det underlagt regelverket til Det amerikanske svømmeforbundet. Å la dopingdømte Armstrong konkurrere vil dermed være brudd på FINAs regler.

Armstrong skulle etter planen i aksjon i tre øvelser, ifølge BBC. Første konkurranse for Armstrong var i dag.

Ifølge leder Rob Butcher i US Masters Swimming hadde det ikke kommet noen negative reaksjoner til at Armstrong ønsket å stille i stevnet.

– Formålet med organisasjonen vår er å oppmuntre voksne til å svømme, uttalte Butcher til avisen Austin American-Statesman.

Armstrong er fratatt alle sine sju Tour de France-seirer etter at en rapport fra USADA avslørte omfattende dopingmisbruk under hans tid som proffsyklist i US Postal. I januar innrømmet også 41-åringen i et TV-intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey at han brukte forbudte stoffer under sin aktive karriere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus