Taper med rasta - uslåelig med afro

VALGETS KVAL: Benoit Assou-Ekotto er kjent for å gå nye veier foran speilet. Foto: AP Photo. Montasje: ABC Nyheter
VALGETS KVAL: Benoit Assou-Ekotto er kjent for å gå nye veier foran speilet. Foto: AP Photo. Montasje: ABC Nyheter

Benoit Assou-Ekotto trenger ikke skifte sveis i annenhver kamp lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: QPR med dårlig nytt

For nå har det kommet en statististisk analyse av hvilken frisyre som gir best uttelling på banen for Tottenhams hårfagre venstreback.

Assou-Ekotto har i en årrekke eksperimentert med sveisen: rastafletter i én kamp, afro i neste og håret i en såkalt «dult» i kampen etter det.

Overtroiske Spurs-tilhengere har lenge hatt sine teorier om hvilken frisyre som gir mest hell, men nå har endelig noen gått vitenskapelig til verks og lagt tallene på bordet.

Ifølge The Ghost of Harry Redknapp er afroen en garanti mot tap, rastaflettene gir dårligst uttelling og hårdulten en plass midt imellom.

Fire av fem seierer med afro

Av 24 kamper den noe eksentriske kameruneren spilte i fjor, hadde han spilt halvparten av kampene med hårdulten, syv av kampene med rastaflettene og de resterende fem med afroen.

Tottenham har fortsatt til gode å tape når backen har afro - så langt har han tatt 13 av 15 tilgjengelige poeng med håret à la Marouane Fellaini.

Saken fortsetter under bildetMÅL: Benoit Assou-Ekotto omfavnes etter scoringen mot Everton i fjor - med rasta! Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthMÅL: Benoit Assou-Ekotto omfavnes etter scoringen mot Everton i fjor - med rasta! Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Spurs tar færrest poeng med rastaflettene (vinner 43 prosent av kampene), så vidt mer enn hårdulten (vinner 59 prosent av kampene).

Ryktes vekk fra Spurs

Men det er ikke bare håret til Assou-Ekotto som har vært gjenstand for debattde siste ukene. Også framtiden til den tidligere Lens-spilleren skal ifølge rapportene være usikkker.

Les også: Usikker Carroll-framtid

Les også: Nå er Wilshere straks klar

Nettstedet Give Me Football, som siterer avisen the Sunday People, skrev mandag at Tottenham-manager André Villas-Boas skal være klar til å finne en erstatter for Assou-Ekotto etter inneværende sesong.

Han var tilnærmet fast under Harry Redknapp i fjor og startet også de tre første seriekampene denne sesongen, men siden da har skader og Kyle Naughtons prestasjoner gjort sitt til at Assou-Ekotto har blitt et sjeldnere og sjeldnere syn på White Hart Lane.

Villas-Boas skal nå være klar til å se etter andre alternativer på venstrebacken, om vi skal tro den britiske pressen.

Flere fotballnyheter fra inn - og utland finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus