Europa League, kvartfinaler, første kampBale skadd - «Zorro» senket russerne

BLANDEDE FØLELSER: Bildet Tottenham-fansen ikke vil se - En brukket nese hindret ikke Fernando Torres i å notere seg for to nettkjenninger. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/AP. Montasje: ABC Nyheter.

Gareth Bale måtte ut med skade da Tottenham bare klarte uavgjort mot Basel, mens en maskert Fernando Torres viste seg fra sin beste side da Chelsea slo Rubin Kazan 3-1 i Europa League.

Waliseren lå nede med store smerter og måtte bæres bort fra White Hart Lane-gresset på båre.

Midtbanestjernen tråkket over tre minutter på overtid - en langvarig skade på Bale vil passe Spurs svært dårlig i sesonginnspurten.

Tottenham åpnet best på eget gress, men etter en halvtime utnyttet Basel svakt forsvarsspill to ganger på fire minutter. Først scoret Valentin Stocker etter et stolpetreff fra Marco Streller, mens Fabian Frei headet inn 2-0. Målene rystet vertene, som like etter så vidt unngikk å slippe inn mål nummer tre. Stocker kom alene med Spurs-keeper Brad Friedel, men fra skrått hold lobbet han ballen like utenfor.

Den viktige reduseringen kom for Tottenham fem minutter før pause.

Emmanuel Adebayor hamret ballen i nettaket på hel volley fra sju meter etter en pasning fra Scott Parker. Sistnevnte burde ordnet 2-2 tre minutter senere, men den engelske midtbanespilleren presterte å bomme på åpent mål.

I annen omgang fortsatte Basel å imponere på White Hart Lane med flere gode angrep.

Likevel utlignet Spurs med et langskudd fra Gylfi Sigurdsson etter 58 minutter. Skuddet gikk via Markus Steinhöfer og like under tverrliggeren.

Torres viste vei

Chelsea skaffet seg et solid utgangspunk før returkampen i Russland med 3-1 hjemme på Stamford Bridge.

Fernando Torres ble den store helten med sine to scoringer, mens Victor Moses utvilsomt stod for dagens prestasjon da han la ballen i krysset på lekkert vis vel ti minutter før hvilen.

Saken fortsetter under bildetPERLE: Victor Moses scoret sitt andre mål i den blå trøyen. Foto: AP Photo/Alastair GrantPERLE: Victor Moses scoret sitt andre mål i den blå trøyen. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Bibras Natcho reduserte til 1-2 for Rubin Kazan fra straffemerket rett før pause, men det var Fernando «Zorro» Torres som lo sist da han møtte Juan Manuel Matas innlegg med hodet i det 70. minutt og punkterte kampen.

Newcastle-nederlag

Newcastle er svært skadeplaget og sliter tungt i Premier League. Torsdag fikk de engelske gjestene likevel en pangåpning mot Benfica i Portugal. Papiss Cissé ordnet 1-0 fra fem meter etter tolv minutter. Gleden varte ikke lenge og Rodrigo utlignet i det 25. minutt. Derfra og ut tok Benfica totalt over og styrte inn til 3-1-seier. Lima (65.) og Óscar Cardozo (str. 71.) scoret ett mål hver etter pause.

TAP: Det ble en tung dag på jobben for Steven Taylor og lagkameratene i Portugal. Foto: AP Photo/Alastair GrantTAP: Det ble en tung dag på jobben for Steven Taylor og lagkameratene i Portugal. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Kuyt puttet

Fenerbahçe sikret 2-0 hjemme mot Lazio. Pierre Webó og Dirk Kuyt kom på scoringslisten for tyrkerne med mål i sluttminuttene. De italienske gjestene fikk Ogenyi Onazi utvist for sitt annet gule kort etter 47 minutter. (©NTB)