Adeccoliga-start kommende helg

Alle gode ting er tre for Sandefjord?

VIL OPP: Sandefjords Jo Sondre Aas, som her jubler etter 1-0 scoringen sin under cupkampen mot Molde, håper i år på direkte opprykk til Tippeligaen. (Foto: Scanpix)
VIL OPP: Sandefjords Jo Sondre Aas, som her jubler etter 1-0 scoringen sin under cupkampen mot Molde, håper i år på direkte opprykk til Tippeligaen. (Foto: Scanpix)

To år på rad har Sandefjord vært nær opprykk til eliteserien. Ambisjonene er høye foran årets 1. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terminliste Adeccoligaen 2013

– Vi har målsetting om å rykke opp etter å ha vært «runners up» to år på rad. Vi har en sterkere stall og har klart å holde alle mann i trening i vinter. Mye ligger til rette for at vi blir bedre enn i fjor. Da skal de andre være gode for å komme foran oss, sier Sandefjord-trener Arne Sandstø til NTB.

Bare to seirer ble det i løpet av 30 kamper da Sandefjord sist var oppe i øverste divisjon i 2010.

– Alle drar i samme retning. Jeg tror SF over tid kan etablere seg i eliteserien. I motsetning til sist har vi allerede stammen intakt i laget. Vi vil fremstå mye tryggere og det blir også enklere å hente spillere som vi vet vil passe inn om vi skulle rykke opp, sier Sandstø.

Sandefjord seiler opp som opprykksfavoritt, men mange lag er ventet i toppstriden. Trolig får vestfoldingene tøffest kamp fra Fredrikstad, Bodø/Glimt, Stabæk, Ranheim og Mjøndalen.

Les alltid siste nytt fra Adeccoligaen her.

Andresen-comeback

Både Fredrikstad og Stabæk ønsker seg opp igjen etter fjorårets nedrykk fra eliteserien.

– Målet er å fighte om opprykk. Vi har møtt seks førstedivisjonslag i vinter og står fortsatt uten tap. Vi er godt forberedt og bør ha muligheter til å henge med i toppen, sier Stabæk-trener Petter Belsvik til NTB.

Den tidligere storscoreren rår over en ung spillerstall. En mye omtalt tilvekst i Stabæk er Martin Andresen. 36-åringen gjør comeback som spiller etter noen år som manager i Vålerenga.

– Martin blir en viktig bidragsyter både på og utenfor banen. Vi skal dra nytte av hans fotballkunnskaper, sier Belsvik.

Les også: Martin Andresen gjør comeback som spiller

Optimisme i plankebyen

FFK har i mange år slitt økonomisk. Flere profiler er borte etter nedrykket. Stopperkjempen Jørgen Horn (Strømsgodset) og angriperen Martin Pusic (Brann) er blant spillerne som er forsvunnet siden nedrykkshøsten.

– Vi har klare ambisjoner om å kjempe om direkte opprykk, sier Fredrikstads nye kaptein Lars Grorud til NTB.

– Det er veldig viktig for klubben og byen at vi kommer tilbake i det gjeveste selskapet, sier 29-åringen.

Tidligere Brann-spiller Lars Bakkerud har fått oppgaven med å trene «Aristokraten» tilbake i norsk fotballs finstue.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus