Norsk landslagsspiller dømt for oppbevaring av våpen

Spillerens advokat, John Christian Elden, sier hans klient tar dommen til etteretning. Foto: NTB scanpix
Spillerens advokat, John Christian Elden, sier hans klient tar dommen til etteretning. Foto: NTB scanpix

Hadde med seg luftvåpen mens han oppholdt seg i Oslo sentrum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk fotballspiller i 20-årene, som står bokført med kamper for det norske A-landslaget, er dømt til å betale 8.000 kroner i bot for å ha hatt med seg et luftvåpen mens han oppholdt seg i Oslo sentrum.

Politiet fikk tips om at to menn var observert med et våpen i bilen de oppholdt seg i, og bevæpnet politi fra beredskapstroppen Delta ventet til mennene kom tilbake til bilen etter å ha vært inne på et utested for å spille biljard.

Ingen tvil

En replika av skytevåpet Walther 4,5 mm/177 CP99 lå igjen i bilen mens mennene var inne på utested i Oslo.

Retten finner ingen tvil om at det var spillerens kamerat som var eier av våpenet.

Spillerens forsvarer, John Christian Elden, har tidligere uttalt til ABC Nyheter at han ikke skjønner politiets ressursbruk.

– Han satt i en bil der sjåføren hadde en softgun-leke i bilen, og det er vanskelig å forstå politiets bruk av ressurser i denne saken i stedet for å bruke den på kriminelle, sier Elden.

Les også: Norsk landslagsspiller risikerer fengsel

Preventiv virkning

Oslo tingrett mener dommen må ha en allmennpreventiv virkning, og viser til at våpenbruk i hovedstaden er et stort problem. Derfor ønsker de å slå hard ned på at folk har med seg våpenetterligninger.

– Besittelse av ulike våpen og våpenetterligninger er et betydelig problem i Oslo sentrum. Selv om våpenetterligninger i seg selv ikke er farlige, benyttes disse i økende utstrekning til trusler og skremmende adferd i gatebildet, står det i dommen.

Til VG sier John Christian Elden at hans klient tar dommen til etteretning.

– Det er bra at det er fastslått at han aldri har vært i befatning med noe våpen. At det er straffbart å bære et leketøy får vi bare ta til etterretning, men noterer at boten er redusert, sier Elden.

Les mer om norsk og internasjonal fotball her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus