Kvartfinaler i mesterligaen, Real Madrid-Galatasaray og Málaga-Borussia DortmundRonaldo og co. valset over Galatasaray

CALMA, CALMA: Cristiano Ronaldo roet nervene til supporterne før det hadde gått ti minutter. Foto: AFP PHOTO/ Curto de la torre

Mens det ble uavgjort og målløst mellom Málaga og Dortmund.

Real Madrid straffet Galatasarays forsvarsfeil nådeløst og tar med seg en 3-0-ledelse til Tyrkia når semifinaleplassen i mesterligaen skal sikres.

José Mourinho har aldri tapt en kvartfinale i mesterligaen og frykter nok ikke at den statistikken skal ryke i år.

Med to tidligere Real-spillere (Wesley Sneijder og Hamit Altintop) og Mourinho-kjenningen Didier Drogba i laget, samt turneringens toppscorer Burak Yilmaz, gikk Galatasaray offensivt til verks på Santiago Bernabéu, men laget greide ikke å ta vare på sjansene sine og blottet seg bakover slik at vertene skaffet seg en komfortabel ledelse.

Les alt om norsk og internasjonal fotball her

Cristiano Ronaldo var den første som viste hvordan det skal gjøres.

Det var spilt bare åtte minutter da Mesut Özil lekkert spilte fram portugiseren, som elegant vippet ballen over Fernando Muslera til 1-0.

Drogba skapte en god sjanse rett etter, men han avsluttet i motsetning til Ronaldo svakt og traff ikke mål.

Real doblet

Real Madrid doblet ledelsen etter en snau halvtime. Michael Essien, som overraskende fikk starte på bekostning av Alvaro Arbeloa, la inn fra høyre. To forsvarsspillere feilet i forsøket på å klarere, og Karim Benzema fikk en enkel oppgave med å sette inn 2-0.

INNFRIDDE: Karim Benzema scoret Madrids viktige 2-0-scoring. Foto: EPA/ALBERTO MARTININNFRIDDE: Karim Benzema scoret Madrids viktige 2-0-scoring. Foto: EPA/ALBERTO MARTIN

Galatasaray hadde en stor sjanse til å redusere rett før pause, men Emmanuel Eboue skjøt svakt rett på keeper da han ble spilt gjennom av Drogba.

Følg spansk fotball her

Også det tredje målet i kampen gikk til hjemmelaget.

I det 73. minutt slo Xabi Alonso et frispark inn i feltet, og Gonzalo Higuaín utnyttet passivt forsvarsspill til å styre ballen inn.

Dommerfeil

Svein Oddvar Moen dømte kampen på Santiago Bernabéu og gjorde en god jobb, men i det 78. minutt hadde Galatasaray grunn til å klage på ham. Burak Yilmaz fikk gult kort for filming, men Sergio Ramos sto på foten hans, og det burde ha vært straffespark.

Gjestene ropte på straffe også etter et hjørnespark rett før Benzemas scoring. TV-bildene tydet på at Sami Khediras hånd var borti ballen, men i den situasjonen ville straffe vært veldig strengt dømt.

Dany Nounkeu var en av fire Galatasaray-spillere som fikk gult kort, og han mister returkampen neste uke. De ti siste minuttene delte Moen ut gule kort til Chelsea-trioen Essien, Ramos (utestengt i Istanbul) og Luka Modric, samt til Drogba.

Fortsatt spenning i Málaga-Dortmund

Det var målvaktenes kveld da spanske Málaga og tyske Borussia Dortmund spilte 0-0 i første mesterligakvartfinale onsdag.

Saken fortsetter under bildetBOM: Begge lagene misbrukte flere gode sjanser. Her er det Robert Lewandowski som fortviler. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLERBOM: Begge lagene misbrukte flere gode sjanser. Her er det Robert Lewandowski som fortviler. Foto: AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER

Hjemmelagets argentinske keeper Willy Caballero lot seg aldri lure, men det hjalp ikke laget hans til seier ettersom gjestenes sisteskanse Roman Weidenfeller heller ikke gjorde noen feil. Dermed må det tyske laget være mest fornøyd med resultatet selv om et bortemål ville vært godt å ta med seg til returmøtet i Westfalen neste tirsdag.

Les mer om tysk fotball her

Det ble en underholdende og fartsfylt 1. omgang som inneholdt det meste med unntak av scoringer. Men mulighetene var gode og mange fra begge lagenes side.

Caballero måtte flere ganger i aksjon, men også Weidenfeller var god å ha for gjestene ved et par anledninger.

Bombardementet mot begge mål fortsatte også etter hvilen, selv om intensiteten i spillet ikke var helt den samme.

Det spanske laget er et typisk hjemmelag og sanker flest poeng hjemme på trygge La Rosaleda. Tyske lag er ofte bunnsolide hjemme slik at returmøtet bør kunne bli en god kveld for tyskerne. (©NTB)