Vidic kutter kontakten med kompisene

FOKUSERT: Manchester United-klippen Nemanja Vidic kaster ikke bort energi på å være hyggelig før kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FOKUSERT: Manchester United-klippen Nemanja Vidic kaster ikke bort energi på å være hyggelig før kamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Nemanja Vidic vil ikke utveksle et eneste ord med sine serbiske kolleger Aleksander Kolarov og Matija Nastasic i Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen? Førstkommende mandag er det Manchester-derby.

Den serbiske trioen er gode venner både på landslaget og utenfor banen, men det er lite kjærlighet å spore når de møtes til dyst.

Les også: Her sender Ba United ut av cupen

På mandag kan Manchester United så godt som sikre seg ligagullet skulle det bli poeng, og Vidic har ikke tenkt å la koseprat med sine landsmenn ta fokuset vekk fra det som virkelig gjelder.

- Jeg snakker aldri med motstandere før kamp. Jeg er gode venner av Kolarov og Nastasic, men jeg er ikke glad i å prate , sier 31-åringen ifølge TeamTalk.

Vidic: Statistisk best

NESTEN VENNER: Alexander Kolarov hadde vært Nemanja Vidics bestekompis om han ikke hadde spilt i blått. Foto: AP Photo/Paul WhiteNESTEN VENNER: Alexander Kolarov hadde vært Nemanja Vidics bestekompis om han ikke hadde spilt i blått. Foto: AP Photo/Paul White

Det er uvisst hvor mye energi en telefonsamtale kan tappe en voksen mann for, men Vidic tar ingen sjanser.

Les også: Dramatisk da Fulham sendte QPR nærmere nedrykk

- Jeg foretrekker å dra på kamp og spille. På kampdag tenker jeg bare på selve kampen. Jeg kaster ikke vekk noe energi før avspark - gjør du det, blir du sliten, mener midtstopperen.

Strategien til Vidic ser så langt ut til å virke: tall viser at serberen har den høyeste seiersprosenten av samtlige i Manchester United som har spilt mer enn 60 kamper for klubben.

Den teknologiske utviklingen de siste årene har gjort det mulig for spillere å analysere nesten alle aspekter av prestasjonene sine etter kamp. Treffsikkerhet, duellstyrke og ballberøringer lar seg nå tallfeste, og Vidic innrømmer at han bruker en hel del tid på å studere seg selv.

- Nå kan vi se statistikk etter hver eneste kamp. Du kan se hvor mange taklinger og hodedueller du har vunnet, og du kan til og med se hvor mange pasninger du treffer med. Man kan studere spesifikke ting og finne ut hvor det er rom for forbedring. I tillegg kan du se videoklipp av kampene. Jeg elsker å se de. Ikke alle spillere benytter seg av muligheten, men det gjør jeg.

Les alt om Premier League her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus