Kvartfinale i mesterligaen, Málaga-Borussia Dortmund, 20:45

Her er Dortmund-stjernens overraskende idoler

SER MOT STJERNENE: Marco Reus (f.v.) kopierer etter beste evne unge Jack Wilshere og tidligere Dortmund-profil Tomas Rosicky. Foto: AFP/AP. Montasje: ABC Nyheter
SER MOT STJERNENE: Marco Reus (f.v.) kopierer etter beste evne unge Jack Wilshere og tidligere Dortmund-profil Tomas Rosicky. Foto: AFP/AP. Montasje: ABC Nyheter

Marco Reus er en av Europas mest fryktede og ettertraktede angripere - men det er ikke Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi angriperen ser opp til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Marco Reus
  • Født: 31.mai 1989
  • Fødested: Dortmund, Tyskland
  • Høyde: 1,81 meter
  • Vekt: 70 kg
  • Posisjon: angriper
  • Klubb: Borussia Dortmund
  • Draktnummer: 11
  • Tidligere klubber: Rot Weiss Ahlen, Borussia Mönchengladbach

Marco Reus blir en av de mest interessante spillerne å følge når de regjerende tyske seriemestrene drar til Sør-Spania for å møte Málaga i kveldens kvartfinale i mesterligaen.

Følg kampen live her

Den offensive 23-åringen har funnet seg godt til rette i Jürgen Klopps lag etter overgangen fra Borussia Mönchengladbach før årets sesong, og han har allerede blitt ryktet å være på radaren til de to Manchester-lagene, Real Madrid og de fleste andre lagene i Europa som går under kategorien «storklubb».

Den tyske landslagsspilleren står med tre nettkjenninger så langt i årets mesterliga og blir en spiller Manuel Pellegrinis Málaga må holde et ekstra våkent øye med om spanjolene skal stoppe Dortmunds fryktinngytende fremste ledd.

Alt av fotball fra inn - og utland finner du her

Å score mål er likevel ikke først og fremst det Reus baserte spillet sitt på i sine yngre dager. Hans store forbilder er Jack Wilshere og Tomas Rosicky - to spillere mer kjent for sine kreative egenskaper på midten enn dødelighet foran mål.

- Jeg kopierte alt Rosicky gjorde - til og med svettebåndene han brukte! Han var mitt store idol. Han var fantastisk, sier Reus til the Guardian.

- Kunne vært en av verdens beste

FØR: Tomas Rosicky briljerte i den gule og svarte drakta i fem år - så kom skadene. Foto: AP Photo/Michael SohnFØR: Tomas Rosicky briljerte i den gule og svarte drakta i fem år - så kom skadene. Foto: AP Photo/Michael Sohn

Rosicky stod frem som en av Europas mest kreative og elegante midtbanespillere under sin tid i Reus sin nåværende klubb tidlig på 2000-tallet.

Skader har siden satt en stopper for «Lille Mozart» sin utvikling, og Reus er overbevist om at tsjekkeren kunne nådd så langt han ville om han hadde brukt mindre tid på behandlingsbordet.

Følg tysk fotball tett her

- Han hadde et fantastisk øye for åpninger og visste alltid hvor lagkameratene befant seg. Han var også veldig rask. Han hadde en fantastisk teknikk og var utrolig intelligent tross sin unge alder. Han har vært veldig lite heldig med skader i Arsenal - hadde han vært heldigere ville han vært en av verdens aller beste spillere, hevder Reus.

- Wilshere er jævlig god

Som selverklært Arsenal-fan er det heller ikke overraskende å høre at Reus får stjerner i øynene av å prate om Arsène Wengers kanskje største juvel.

- Jack Wilshere er en perfekt spiller. Han er så rask og teknisk med ballen i beina. Han er jævlig god, sier Reus.

Les også: Zlatan: - Barca er det beste laget noensinne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus