Offensiv Carlsen: - Kan slå ham når som helst

– Jeg er god nok til å slå ham en hvilken som helst dag, sier Magnus Carlsen (22) om høstens VM-tittelkamp mot indiske «Vishy» Anand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld var Carlsen invitert til selveste Downing Street for å feire kvalikseieren som sikrer ham VM-tittelkamp i november. I minuttene før tenkte han høyt og offensivt om møtet med regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand (43) overfor NTB.

– Jeg er god nok til å slå ham en hvilken som helst dag, hevder Carlsen, som har oppskriften klar:

– Jeg får prøve å være godt forberedt i åpningene, ha masse energi og kontant legge press på ham.

Bakgrunn: Magnus Carlsen klar for VM-kamp

«Drømmeoppgjør»

Carlsens manager Espen Agdestein karakteriserer høstens internasjonale sjakkhøydepunkt som et «drømmeoppgjør».

– Det blir den ultimate matchen. Det blir verdens nummer én mot den regjerende verdensmesteren – ungdom mot rutine, konstaterer han, spent på hvor tittelkampen skal stå.

Selv om indisk presse spekulerer i Anands fødeby Chennai, blir det opp til forbundet FIDE å avgjøre arena.

– Vi håper på et sted med litt schwung over. Hjemmebane for Anand ville ikke vært ideelt, vedgår Agdestein, uten å ville spekulere for mye i klientens vinnersjanser.

– Anand har vist visse svakhetstegn i det siste. Samtidig har han greid å forsvare tittelen fire ganger på rad. Han er en gigant, så jeg tror ikke Magnus vil undervurdere ham.

I så måte vil det bli spennende å se hva som skjer i Sandnes allerede i mai. Da barker de to mesterne sammen under Norway Chess.

Les mer: Carlsen møter Anand i Norge i mai

Medietrøkk

Den alltid like velkledde Carlsen har vært gjenstand for mange spaltemeter i britiske aviser i kraft av vårens kandidatturnering. Ifølge The Guardian har han «fengslet» verdens sjakkjennere de siste ukene med sitt spill, skjønt det ble tap mot russeren Pjotr Svidler.

Seansen i Downing Street, iscenesatt av finansminister George Osborne fra De konservative, forholdt han seg desto mer laidback til.

– Det er jo i nummer 11, ikke 10, men det blir sikkert bra, sier han utenfor Londons mest berømte gate.

– Kommer det noen politiske sjakktrekk på bordet?

– Nei, jeg interesserer meg ikke så veldig for politikk. Jeg greide bare så vidt å si hvilket parti finansministeren stammer fra.

Les også: Nå er Carlsen tidenes sjakkspiller

Opp og ned

– Hvordan vil du oppsummere de tre siste ukene ved brettet?

– Det har vært tøft, og jeg synes jeg har gjort det bra. Spesielt de første to og en halv ukene gikk det litt opp og ned, men stort sett hadde jeg stødig kurs mot seier. De siste dagene har vært veldig rare, innrømmer en tydelig sliten Carlsen.

– Det har vært veldig store oppturer og nedturer – men det ordnet seg til slutt, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus