– Jeg stivnet helt

KRITISERT. Peter Sagan fikk massiv oppmerksomhet etter at han kløyp podiedama, Maja Leye, i rumpa etter søndagens Flandern rundt. Foto: Reuters
KRITISERT. Peter Sagan fikk massiv oppmerksomhet etter at han kløyp podiedama, Maja Leye, i rumpa etter søndagens Flandern rundt. Foto: Reuters

Podiedama Maja Leye (25) skjønte hva som hadde skjedd da proffsyklist Peter Sagan tok grepa tak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peter Sagan hang lenge med i søndagens Flandern rundt, men måtte til slutt nøye seg med andreplass bak suverene Fabian Cancellara. Men etter sykkelrittet fikk alikevel den slovakiske syklisten all oppmerksomhet etter at han kløyp podiedama, Maja Leye, i rumpa mens han gliste bredt.

Til den franske avisen La Dernière Heure fortell den 25 år gamle skjønnheten om hvordan hun opplevde episoden.

– Plutselig følte jeg hånden hans. Jeg kunne ikke se hva som skjedde, siden jeg sto med ryggen til. Jeg forsto raskt hva som hadde skjedd. Jeg stivnet helt, sier hun til avisen.

– Var bare en spøk

Den 25-årige kvinnen sier hun ikke ønsket å forsterket hendelsen på TV og forholdt seg rolig.

– Det var jo millioner av tv-seere, sier hun.

På sin Twitter-konto har hun allerede akseptert unnskyldningen fra syklisten.

Sagan, som kanskje er sykkelsporten største talent, la seg etter rompeklypingen helt flat etter å ha mottatt massiv kritikk for stuntet.

– Det var ikke min hensikt å være respektløs overfor kvinner på podiet i dag. Det var bare en spøk. Jeg beklager hvis noen tok seg nær av det, skrev han.

Twitter-storm

En av de som reagerte på rompeklypingen var redaktør for Cycling News, Jane Aubrey. Hun var ikke særlig imponert over påfunnet.

Twitter skriver hun:

– Er Sagans oppførsel på podiet et bilde på hvordan sykkelsporten behandler kvinner? Diskutér!

Deretter følger hun opp med:

– De som unnskylder Sagans oppførsel med alderen hans, må tenke en gang til. På en arbeidsplass kalles dette trakassering.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus