Champions League, kvartfinaler, første kamp

Overtidsdrama i Paris - Enkelt for Bayern

HELTER: Blaise Matuidi (f.v.) reddet PSG i siste liten - David Alaba ga Bayern München ledelsen før 30 sekunder hadde blitt spilt mot Juventus. Foto: AFP. Montasje: ABC Nyheter
HELTER: Blaise Matuidi (f.v.) reddet PSG i siste liten - David Alaba ga Bayern München ledelsen før 30 sekunder hadde blitt spilt mot Juventus. Foto: AFP. Montasje: ABC Nyheter

Det ble et drama av de sjeldne da PSG og Barcelona spilte 2-2 i første kamp av kvartfinalen i mesterligaen. Mindre dramatikk ble det i Tyskland, der Bayern München skaffet seg et solid overtak med 2-0-seier mot Juventus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet i Paris

Fire minutter på overtid skapte Blaise Matuidi håp for Paris Saint-Germain da han smekket inn 2-2-målet mot Barcelona i mesterligaens kvartfinale.

En underholdende fotballkamp ble kronet med en scoring i siste sekund, og for PSG er sjansen for avansement betydelig større enn da Xavi Hernández banket inn 2-1 på straffe for gjestene like før klokka passerte 90 minutter.

Barcelona har det beste utgangspunktet, men føler seg nok noe snytt etter lenge å ha ledet 1-0 på bortebane. Zlatan Ibrahimovic fikk utligne takket være en grov dommerbrøler, og da vådeskuddet fra Matuidi gikk i mål, var frustrasjonen i Barca-leiren lett å skimte.

Barca-fan? Klikk her for siste nytt om klubben

Det som kunne blitt, og halvveis ble, et gigantoppgjør mellom Zlatan og Lionel Messi, blir nok uansett husket for dramatikken i sluttminuttene.

UTLIGNET: Zlatan Ibrahimovic sitt tredje mål i årets mesterliga skulle vært avblåst for offside. Foto: REUTERS/Christian Hartmann UTLIGNET: Zlatan Ibrahimovic sitt tredje mål i årets mesterliga skulle vært avblåst for offside. Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Samt en ny Messi-rekord, selvfølgelig.

Scoring og skade

For da den lille argentineren banket inn 1-0-målet etter 37 minutter, scoret han på sin 20. stadion i mesterligaen.

Til da hadde Messi virket ganske ufarlig, men han viste seg sylskarp og iskald da den strålende utsidepasningen fra Daniel Alves fant ham bak PSG-forsvaret.

Les spanske fotballnyheter her

Flere Messi-scoringer kunne det fort ha blitt, men målmaskinen fikk en lårstrekk og ble erstattet av Cesc Fàbregas i pausen. I minuttene som fulgte gikk kampen litt fram og tilbake uten de største hendelsene, men fra det 79. minuttet ble det fyrverkeri i Paris.

Da fikk hjemmelaget et frispark som Thiago Silva headet knallhardt i stolpen. I det ballen forlot brasilianerens pannebrask var Zlatan en meter i offside, men like fullt ble det scoring da svensken tuppet returen inn bak en sjanseløs Victor Valdés.

Dramatikk

Barcelona slo tilbake, og Alexis Sánchez, som hadde misbrukt to brukbare sjanser tidligere i omgangen, ble spilt igjennom. Han ble klippet ned av PSG-keeper Salvatore Sirigu, og gjestene fikk straffespark.

Fra ellevemeteren var Xavi sikker som banken.

Alt gikk mot Barcelona-seier, men Paris Saint-Germain gikk i angrep i et siste desperat forsøk da tilleggstiden holdt på å renne ut.

I feltet var Zlatan knallsterk da han knuste Alves i lufta og headet ned til Matuidi. Midtbanemannen fyrte løs, og ballen gikk via et Barcelona bein og inn bak en utspilt Valdés.

Les også: Zlatan: - Barca er det beste laget noensinne

Scoret etter 26 sekunder

Med David Alabas scoring etter 26 sekunder og Thomas Müllers dobling i annen omgang senket Bayern München Juventus i tirsdagens kvartfinale i mesterligaen.

Få med deg alt du trenger å vite om Bayern her

Venstreback David Alaba tok umiddelbart ballen og fyrte av fra langt hold. Ballen fikk en merkelig stuss og gikk i nettet bak en sjanseløs Gianluigi Buffon.

Saken fortsetter under bildetVIKTIG: Bayern Münchens andre scoring, satt i nota av Thomas Müller, kan vise seg å bli avgjørende når status skal gjøres opp etter returmøtet i Torino. Foto: EPA/FRANK LEONHARDTVIKTIG: Bayern Münchens andre scoring, satt i nota av Thomas Müller, kan vise seg å bli avgjørende når status skal gjøres opp etter returmøtet i Torino. Foto: EPA/FRANK LEONHARDT

Scoringen går inn på 9.-plass over de raskeste scoringene i mesterligaen, som toppes av Roy Maakays scoring for nettopp Bayern mot Real Madrid i 2007.

Juventus slet med å komme inn i kampen etter Alabas hurtige nettkjenning, men slapp også med skrekken i andre enden. Både Arjen Robben og Franck Ribéry hadde store muligheter til å øke tyskernes ledelse før pause.

Men det ble en annen offensiv ressurs som til slutt fikk ballen i nettet.

Buffon måtte gi retur på et skudd fra brasilianske Luiz Gustavo, som landet i beina på Mario Mandzukic. Han fant Thomas Müller, som kunne bredside ballen i åpent bur fra kloss hold med en snau halvtime igjen av kampen.

Juventus gjorde noen bytter, men det hjalp lite. I tillegg fikk både Arturo Vidal og Stephan Lichtsteiner billige kort av dommeren, noe som gjorde italienerne enda mer fortvilet. Vertene og hjemmefansen kan derimot juble for et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino om en drøy uke. (©NTB)

Få med deg alt av nasjonal og internasjonal fotball her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus