Magnus Carlsen klar for VM-kamp i sjakk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen tapte sitt parti, men vant likevel VM-kvalifiseringen i sjakk i London. Dermed får han spille om verdensmestertittelen til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en dramatisk avslutning på turneringen som skulle avgjøre hvem som får spille VM-tittelkamp mot regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand.

Den duellen finner trolig sted i november.

Magnus Carlsen tapte sitt parti mot russiske Pjotr Svidler, men vant likevel turneringen da Vladimir Kramnik, som lå på andreplass, også tapte sitt parti. Carlsen hadde like mange poeng som Kramnik, men vant på at han hadde en seier mer enn russeren.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har absolutt ingenting igjen, sier Carlsen til VG etter seieren.

Tabbe

Carlsen havnet i tidsnød i sitt parti, og kampen mot klokka gjorde at han havnet i en dårlig stilling og til slutt tapte.

– Magnus hadde kontroll, men så overvurderte han nok posisjonen sin i ett trekk, sa motspilleren Pjotr Svidler etter at partiet var avgjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå er Carlsen tidenes sjakkspiller

Bittert tap

Ifølge NRK var denne utgangen på turneringen som helt usannsynlig å regne på forhånd, både fordi Carlsen rett og slett nesten aldri taper og fordi Kramnik har spilt glimrende de siste kampene.

– Det var fryktelig komplisert. Jeg likte posisjonen min, men så mistet jeg litt konsentrasjon fordi jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre, sa Kramnik, som endte på den sure andreplassen etter partiet.