Sarpsborg senket Viking

Målscorer Christian Brink jubler med resten av Sarpsborg-laget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Målscorer Christian Brink jubler med resten av Sarpsborg-laget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg 08 avsluttet fjorårets 1. divisjon med en meget god hjemmestatistikk. Mandag viste de at dét ikke var tilfeldig, da de slo Viking 2-1 i eliteseriens andre runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På de 12 siste seriekampene i fjorårets sesong, som Sarpsborg kronet med opprykk til eliteserien, sto blåtrøyene med sju seire, fire uavgjorte og kun ett tap. Mandag var Viking gjester på Sarpsborg stadion og de fikk smake på østfoldingenes hjemmeform.

Bare fire minutter før pause kom kveldens første scoring.

Gudmundur Thórarinsson la ballen på pannen til Christian Brink, som satte ballen i nettet via tverrliggeren. Stort mer enn det var det ikke som skjedde i løpet av de første 45 minuttene.

Følg eliteserien i fotball her

Det meste gikk feil vei for Martin Ørskov og Viking mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixDet meste gikk feil vei for Martin Ørskov og Viking mot Sarpsborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Viking slo hardt tilbake i annen omgang. Jón Dadi Bödvarsson banket ballen i nettet etter å ha mottatt et hjørnespark fra Christian Landu Landu. Men bare to minutter etter utligningen dro Øyvind Hoås på seg tre mann, før han fant Martin Wiig som på pent vis banket inn 2-1 for vertene.

Les også: Dorsin-show da Rosenborg vant storkampen

Les også: Tromsø holdt unna for Odd

Sarpsborg hadde et par muligheter til mot slutten av kampen, men klarte ikke å punktere kampen. Likevel var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne, etter en nokså tam Viking-forestilling.

Kjell Jonevrets Viking står dermed med tre poeng, etter seier i serieåpningen. Sarpsborg ligger helt oppe i toppsjiktet med sine fire poeng. (©NTB)

Les også: Stewart sikret seier

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus