Dorsin-show da Rosenborg vant storkampen

HELTEN: To mål er ikke hverdagskost for Mikael Dorsin. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HELTEN: To mål er ikke hverdagskost for Mikael Dorsin. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Mikael Dorsin ble den uventede helten med to mål og én målgivende da RBK knuste Brann 4-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målene ble satt inn av Mikael Dorsin (2), Mikkel Diskerud og Borek Dockal. Dermed har Rosenborg fått en perfekt start på årets sesong, etter at Odd ble slått 1-0 borte i seriepremieren. Med de to seierne er trønderne på tabelltopp med full pott.

Det første målet kom etter 48 minutter, da venstreback Dorsin var raskest i reaksjonen og satte returen i mål. Den kom etter et frispark, som endte med at Tarik Elyounoussi fikk skutt først.

Les også: Tromsø holdt unna for Odd

Doblet

Mikkel Diskerud puttet den viktige 2-0-scoringen bare minutter etter laget hadde tatt ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixMikkel Diskerud puttet den viktige 2-0-scoringen bare minutter etter laget hadde tatt ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Fem minutter senere doblet Diskerud ledelsen etter flott angrepsspill på Rosenborgs venstreside. Det endte med at Jonas Svensson slo gjennom til Dorsin, som på en berøring slo inn i feltet. Der hadde Diskerud kommet seg fri, og midtbanespilleren fikk en enkel jobb med å skli inn 2-0.

Dockal satte spikeren i kista fem minutter før slutt, da han snappet opp ballen utenfor feltet, og fikk lov til å avansere inn i feltet.

Og på overtid satte Dorsin inn sitt andre mål for kvelden med en akrobatisk avslutning, etter å ha blitt vippet gjennom av Elyounoussi. Brann kom rett og slett til kort i en meget solid omgang for trønderne.

Få med deg alt av norsk fotball her

Skapte mye

Selv om den første omgangen endte uten mål, skapte begge lagene nok av sjanser. Erik Huseklepp fikk tidlig tre gode sjanser for bortelaget, men avslutningene klarte ikke å true keeper Alexander Lund Hansen.

I motsatt ende av banen skapte også Rosenborg flere gode sjanser. Danske Nicki Billie Nielsen fikk tre gode sjanser i sin hjemmedebut, hvor en retur etter et frispark var spesielt stor. Men lagene måtte gå til pause med 0-0 etter en underholdende omgang. (©NTB)

Siste nytt om Rosenborg finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus