Tromsø holdt unna for Odd

Zdeněk Ondrášek ga Tromsø ledelsen etter bare seks minutter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

TIL tok sin første trepoenger for sesongen etter at de stod imot et sent Odd-comeback på Alfheim.

Tromsø tapte kun én kamp i serien på Alfheim sist sesong. Det kom nettopp mot Odd i sesongens siste hjemmekamp. Tromsø tok ti seirer og fire uavgjort i de øvrige kampene på eget gress.

Mandag var Tromsø det beste laget og vant fortjent. Allerede etter 15 minutters spill sto det 2-0 etter at de hadde scoret på sine to eneste sjanser i omgangen.

1-0 kom etter et innlegg av Magnus Andersen fra høyrekanten. Morten Moldskred hadde den første avslutningen som ble reddet av Odds keeper André Hansen. Zdenek Ondrasek satte returen enkelt i mål.

Få med deg alt av norsk og internasjonal fotball her

Med fire poeng topper Tromsø foreløpig tabellen etter to spilte kamper. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixMed fire poeng topper Tromsø foreløpig tabellen etter to spilte kamper. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tabbe

Forsvarsspillet til Odd var ikke helt patent ved det første målet, og det var det heller ikke da det ble 2-0. Emil Jonassen bommet på en heading, og alene med keeper fikk Magnus Andersen all mulig tid til å legge på til 2-0.

Et referat fra kampen finner du her

Odd var ganske tannløse gjennom det meste av kampen, men fikk en redusering i det 77. minutt. Det måtte et straffespark til. Adam Güven ble felt av Saliou Ciss, og innbytter Herolind Shala var sikker fra 11-meteren. Venstrebeinsskuddet ble satt sikkert i mål.

To tap

Odd hadde en par fine mulighet minutter før full tid, men flere mål kom ikke og Odd gikk på sitt andre strake tap. I den første kampen tapte de 0-1 for Rosenborg hjemme. Tromsø åpnet med 2-2 borte mot Sogndal og er så langt ubeseiret.

Se tabellen her

Det er flere lag enn Odd som kommer til å få problemer på Alfheim også denne sesongen. Tromsø var det lille hakket bedre gjennom det meste av kampen. (©NTB)