Tromsø holdt unna for Odd

Zdeněk Ondrášek ga Tromsø ledelsen etter bare seks minutter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Zdeněk Ondrášek ga Tromsø ledelsen etter bare seks minutter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

TIL tok sin første trepoenger for sesongen etter at de stod imot et sent Odd-comeback på Alfheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø tapte kun én kamp i serien på Alfheim sist sesong. Det kom nettopp mot Odd i sesongens siste hjemmekamp. Tromsø tok ti seirer og fire uavgjort i de øvrige kampene på eget gress.

Mandag var Tromsø det beste laget og vant fortjent. Allerede etter 15 minutters spill sto det 2-0 etter at de hadde scoret på sine to eneste sjanser i omgangen.

1-0 kom etter et innlegg av Magnus Andersen fra høyrekanten. Morten Moldskred hadde den første avslutningen som ble reddet av Odds keeper André Hansen. Zdenek Ondrasek satte returen enkelt i mål.

Få med deg alt av norsk og internasjonal fotball her

Med fire poeng topper Tromsø foreløpig tabellen etter to spilte kamper. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixMed fire poeng topper Tromsø foreløpig tabellen etter to spilte kamper. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tabbe

Forsvarsspillet til Odd var ikke helt patent ved det første målet, og det var det heller ikke da det ble 2-0. Emil Jonassen bommet på en heading, og alene med keeper fikk Magnus Andersen all mulig tid til å legge på til 2-0.

Et referat fra kampen finner du her

Odd var ganske tannløse gjennom det meste av kampen, men fikk en redusering i det 77. minutt. Det måtte et straffespark til. Adam Güven ble felt av Saliou Ciss, og innbytter Herolind Shala var sikker fra 11-meteren. Venstrebeinsskuddet ble satt sikkert i mål.

To tap

Odd hadde en par fine mulighet minutter før full tid, men flere mål kom ikke og Odd gikk på sitt andre strake tap. I den første kampen tapte de 0-1 for Rosenborg hjemme. Tromsø åpnet med 2-2 borte mot Sogndal og er så langt ubeseiret.

Se tabellen her

Det er flere lag enn Odd som kommer til å få problemer på Alfheim også denne sesongen. Tromsø var det lille hakket bedre gjennom det meste av kampen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus