Denne mannen vil Sir Alex beholde

Javier Hernández er ikke Fergusons førstevalg på topp, men skotten hevder spissen verken er «skuffet eller irritert» av den grunn. Foto: AP Photo/Jon Super
Javier Hernández er ikke Fergusons førstevalg på topp, men skotten hevder spissen verken er «skuffet eller irritert» av den grunn. Foto: AP Photo/Jon Super

Han er langt fra å være noe førstevalg i klubben, men Javier Hernández blir værende i Manchester United om Ferguson får det som han vil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Javier Hernández
  • Fullt navn: Javier Hernández Balcázar
  • Født: 1.juni 1988
  • Fødested: Guadalajara, Mexico
  • Kallenavn: Chicharito
  • Høyde: 1,75 m
  • Posisjon: Angriper
  • Draktnummer: 14
  • Tidligere klubb: CD Guadalajara (også kjent som Chivas)
  • Landslag: Mexico

Er det noe Alex Ferguson har, så er det spisser.

Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Shinji Kagawa og Javier Hernández; sammen har de sørget for at United bare er en noen få poeng fra å vinne Premier League på ny, og sammen har de byttet på å bekle rollen helt på topp.

Les også: Over og ut for O'Neill

For Hernández har det dog ikke bare vært velstand.

van Persies inntreden før sesongen og påfølgende stormsuksess har gjort veien til en fast plass i startelleveren lang for «den lille erten». Åtte ligamål og 16 nettkjenninger totalt har ikke vært nok til å gi Hernández mange sjanser fra start i de viktigste kampene - men det betyr ikke at Ferguson er klar til å gi slipp på 24-åringen.

Få med deg alt fra Premier League her

- Han har en lang kontrakt med oss, og vi er ikke interesserte i å diskutere fremtiden hans med noen. Han er en veldig viktig spiller, sier den adlede skotten.

- Han gjør noe de andre ikke gjør

Den tidligere Chivas-spilleren, som er inne i sin tredje sesong i England, har gang på gang blitt oversett til fordel for van Persie, Rooney et al. i de største kampene, men Ferguson mener likevel Hernández har en viktig rolle å spille.

- Han gjør ting de andre spissene våre ikke gjør, og han forandrer kampbildet hver gang han kommer innpå. Det er ikke enkelt for meg å ikke ta han ut på laget, for 16 mål på antallet kamper han har startet er en fantastisk prestasjon, sier Ferguson.

Siste nytt om Manchester United finner du her

United tok et nytt steg mot det som ser ut til å bli klubbens 20. seriegull på lørdag da et selvmål av Titus Bramble sørget for seier og tre poeng mot Sunderland.

Å ha mange spillere å velge mellom er én av grunnene til suksessen, ifølge sjefen selv.

- Det er en fordel å ha et sterkt lag - det gir oss noe de andre lagene ikke har.

PS: United møter mandag Chelsea til omkamp i FA Cupens kvartfinale - vinneren møter Manchester City om knappe to uker.

Les også: Kompany tilbake med scoring

Personvernpolicy