Søndag 14.30

Mølby: Liverpool må stoppe Benteke

Christian Benteke takker høyere makter etter scoringer. Mot Liverpool kan de Røde trenge tilsvarende hjelp for å stoppe den formsterke belgieren. (FOTO: AFP/NTB Scanpix)
Christian Benteke takker høyere makter etter scoringer. Mot Liverpool kan de Røde trenge tilsvarende hjelp for å stoppe den formsterke belgieren. (FOTO: AFP/NTB Scanpix)

Christian Benteke gjorde det meste på egenhånd sist Liverpool og Aston Villa møttes. Det kan ikke gjenta seg, sier tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Ingen Røde trenger å minnes på hva som skjedde sist lagene møttes», skriver Jan Mølby på Liverpool Echos hjemmeside. For de som ikke er Røde: 15. desember i fjor tok Christian Benteke ansvar og senket Liverpool med to scoringer og én assist.

Liverpool har denne sesongen slitt mot lag med fysisk store spisser som Christian Benteke, skriver Mølby. Han mener Jamie Carragher må få plass i startelleveren til Brendan Rodgers for å få kontroll på Bentekes styrke og bevegelighet.

Følg kampen direkte her

Aston Villa holder per nå tabellplassen over nedrykk, men Benteke er likevel den sjette mestscorende spilleren i Premier League med sine 13 nettkjenninger.

Overgangsrykter

Christian Benteke kom til Villa Park fra Belgiske Genk i fjor sommer for åtte millioner pund og 17 mål senere har han blitt linket til flere store klubber. Det samme gjelder 21 år gamle Andreas Weimann som i sin første hele sesong for klubben har scoret 11 ganger.

Les også: Over og ut for O'Neill

Men verken Benteke eller Weimann skal noen steder, ifølge manager Paul Lambert.

– De vil bli her. Jeg har snakket med dem om det, sier Lambert til Team Talk.

Aston Villa har hatt en tøff tid etter Martin O´Neills avgang og kjemper for å unngå nedrykk. Benteke og Weimann kan bli viktige brikker i oppbyggingen av laget.

Les også: Denne mannen vil Sir Alex beholde

– Det er håpløst å bygge opp noe hvis spillerene forsvinner etter et år, sier Lambert.

De siste årene har Aston Villa mistet spillere som Stuart Downing, Gareth Barry og James Milner. Nå har manager Lambert eier Randy Lerner i ryggen i jobbe med å klarte på tabellen.

– Da jeg kom hit satte vi oss ned, og jeg forklarte hva jeg tenker. Randy har stilt seg bak det, sier Lambert

Les alt om Liverpool her og alt om Aston Villa her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus