Bjørgens spesielle reise

Marit Bjørgen, her under Val di Fiemme, vant også i dagens ti kilometer jaktstart i Falun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Marit Bjørgen, her under Val di Fiemme, vant også i dagens ti kilometer jaktstart i Falun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– En fantastisk sesong, men også en spesiell sesong, oppsummerte Marit Bjørgen (33) etter den suverene seieren i søndagens minitour i Falun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørgen var i realiteten uten konkurranse, og hun kunne stile inn til ny triumf uten å ta ut sitt ytterste.

Bjørgen har gått færre renn enn vanlig denne sesongen, men med fire gull og én sølv i VM nytter det ikke å gråte over spilt melk, selv om sesongen også bød på sine store nedturer.

Den største kom da hjerterytmeforstyrrelsene ødela for start i Tour de Ski.

– Jeg ble skuffet da det ikke ble noe Tour de Ski. Touren var et nesten like stort mål som VM denne sesongen, men jeg klarte uansett å snu det til det en kjempesesong. Hjertegreiene satte meg ikke noe tilbake, og jeg har klart å levere over forventning.

Sterkt

Og det er sant. 2.-plass er hennes dårligste plassering internasjonalt. Med unntak av åpningshelgen på Beitostølen i november har hun ikke levert et eneste svakt renn. Det sier sitt om kapasiteten til 33-åringen.

Hun fikk en ny nedtur da sykdom hindret henne i å starte i både Drammen og Holmenkollen, men under de fire rennene i Stockholm og Falun var hun igjen tilbake på høyden.

– Noen dager på sofaen ga meg overskuddet tilbake, fastslo Bjørgen.

Les også: – Bjørgen og Northug får for mye oppmerksomhet

Ikke NM

Bjørgen ser fram til de kommende dagene. Skjærtorsdag drar hun på en ti dager lang ferie i Karibia. Bjørgen har fått lov til å stå over NM del 2 på Løten den første helgen i februar.

Allerede i starten på mai rettes konsentrasjon mot en ny sesong. Bjørgen har fortsatt ambisjoner i det som kan bli hennes siste OL.

Hun vet at de yngre jentene er ute etter skalpen hennes, men har ikke tenkt til å gi seg uten kamp.

– Det er ikke like lett å forbedre seg som 33-åring som en 20-åring, men jeg har et godt lag rundt meg, og det er det som trigger meg. Om jeg ikke blir like suveren neste sesong som denne sesongen, så skal jeg i hvert fall bli god nok til å vinne skirenn. Hvis jeg klarer å holde meg på det nivået jeg er nå, så holder jeg et høyt nivå, konkluderte verdens beste kvinnelige skiløper gjennom tidene.

For det er der vi er når det gjelder Marit Bjørgen. Verken mer eller mindre.

Personvernpolicy