England valset over San Marino

KNUS: San Marino hadde ingen sjans mot England. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito

Som ventet fikk England det enkelt borte mot lille San Marino og vant hele 8-0 i VM-kvalifiseringen fotball fredag.

Roy Hodgsons mannskap fikk lite å bryne seg på i San Marino. Engelskmennene var i føringen allerede etter tolv minutter. Leighton Baines la hardt inn foran mål i retning Wayne Rooney da en uheldig Alessandro Delle Valle bredsidet ballen i eget nett.

I det 28. minutt doblet Alex Oxlade-Chamberlain ledelsen. 19-åringen kombinerte flott med Rooney før han satte ballen midt i mål etter å ha tråklet seg gjennom vertenes forsvar. Sju minutter senere viste Oxlade-Chamberlain seg fram igjen med en målgivende pasning da Jermain Defoe økte til 3-0.

Så inntok Baines servitørrollen igjen med to nye målgivende pasninger. 28-åringen serverte først Ashley Young, som fyrte løs fra 20 meter og ordnet 4-0. Deretter kom venstrebacken fri på kanten og slo ballen inn slik at Frank Lampard enkelt kunne trille inn gjestenes femte nettkjenning for kvelden.

Tidlig i annen omgang var det Rooneys tur til å komme i målprotokollen. Manchester United-stjernen scoret etter et flott frispark. San Marinos første skuddforsøk kom etter en time, men Fabio Bollinis avslutning gikk langt over mål.

Etter 70 minutter la Young inn til en umarkert Daniel Sturridge, og innbytteren kunne lett heade inn sitt første mål for England. Defoe avsluttet målfesten med sitt annet mål 13 minutter før slutt.

Den virkelige testen for England venter i tirsdagens toppoppgjør borte mot gruppeleder Montenegro. Fredag vant montenegrinerne 1-0 over Moldova på fremmed gress. England er to poeng bak Montenegro som toer i gruppe H.

Ukraina sikret 3-1 borte mot Polen. Dermed står begge lag med fem poeng hver, mens Moldova er nummer fem i gruppen med sine fire poeng. San Marino er poengløs og har 0-24 i målforskjell.